想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

流產後o既困擾!

流產後仲未嚟m點算好?
本人10/8做咗流手產, 當時應該5weeks, 做完手術之後幾日都冇流血只係有少量啡色分泌, 2個星期後(即22/8), 有流過血但係分量又不是後多, 持續4日到就冇, 但係直到18/9突然又流啡又係流咗幾日跟住就停咗, 初時以為係谷m, 但係點知最終都冇嚟到, 唔知點解會咁呢有冇人可以幫吓我呀?

另外, 我想問咁:
1.) 22/8嗰次流血其實係惡露還是經期呢?
2.) 排eggs時咪會多啲分泌嫁?

希望多啲人答我啦, 因為我好驚係手術後影響咗個子宮所以有咁既情況呀! :-(

大宅

2019勳章

Re: 流產後o既困擾!

carrie, 你個問題咁深, 不如睇醫生啦.

複式洋房

carrie0106:
你不如找醫生照吓個刮宮是否乾淨及子宮收縮未?

複式洋房

Hi Carrie,

我之前都做過流產手術,情況(第一次后)完全冇流過血&分泌物.原來是手術出了問題,結果要做多次刮宮手術,結果第二天就有返正常流血(大約4天-小量),跟住再隔了30天后就la返正常m.
我建議妳盡快找回幫妳做手術的e生,檢查下.

Connie003

大宅

但係我喺手術後一星期有返過去覆診, 醫生話冇問題, 同埋照超聲波時佢都話個子宮已經冇咩血!

Connie003 寫道:
Hi Carrie,

我之前都做過流產手術,情況(第一次后)完全冇流過血&分泌物.原來是手術出了問題,結果要做多次刮宮手術,結果第二天就有返正常流血(大約4天-小量),跟住再隔了30天后就la返正常m.
我建議妳盡快找回幫妳做手術的e生,檢查下.

Connie003

複式洋房

Carrie,

不如妳去找過另一位e生檢查多一次,取多一過second議建
咁自己都可放心d.

Connie003

別墅

係啦, 快D找私家醫生睇

大宅

今日已經去咗睇醫生啦, 經醫生檢查後話冇咩問題, 只係賀爾蒙失調, 要食藥調番好, 食五日藥, 跟住下星期應該會有!

:-( 又冇咗五百蚊!

別墅

carrie0106 ,

有d肉痛,不過算啦,好快無事.可以再努力有bb.

別墅

我之前係自己流清不用做手術,不過係流左11日先乾淨,4w後m到,之後就好正常30日一次(以前m唔準的)
.認住我呀,我會告僱主的.

大宅

激死我啦, 尋日先去睇醫生, 醫生比啲藥一粒都未食, 就m到, 早知唔去睇啦!

gladis(bb) 寫道:
carrie0106 ,

有d肉痛,不過算啦,好快無事.可以再努力有bb.

首頁

尾頁

跳至