美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

條頸好鬼痛, 唔知是有骨刺/勞損, 穴位按摩/通淋巴 work唔work架.

複式洋房

Re: 條頸好鬼痛, 唔知是有骨刺/勞損, 穴位按摩/通淋巴 work唔work架.

Doublefour

你係咪疲勞過度or長期用電腦,or姿態唔正確咋? :cry:
我之前有一段長時間頸緊"駁"痛,先知自己慣性縮起"駁"頭,後來去咗幫襯盲人按摩頸"駁",同經常提醒自己relax個"駁"頭,
呢掛好咗好多啦!!!!
你住邊頭,如果近深水埗,可以試吓,自己舒服又可幫到人,都幾好架!!!!

別墅

Re: 條頸好鬼痛, 唔知是有骨刺/勞損, 穴位按摩/通淋巴 work唔work架.

我生完小朋友後加上做文職成日打電腦,攪到成日都肩頸腰骨好痛,我同事介紹左係銅鑼灣按摩,第一、二次有d痛但之後真係成個人好鬆,佢地d按摩師(有男/女)手勢好好d穴位好準而且重有免費拔罐,又有腳底按摩而價錢都ok唔貴,而我同朋友及老公都係搵男師父按好正宗可放心 我都有問過師父,佢話好多人都係因為長時間做野及訓覺d姿態唔好加上少運動,所以好多時令致勞損及d根好緊,所以一定要令佢鬆番,佢話痛則通,所以頭一、二次會較痛,但之後可舒服到訓,師父話唔係一定有事先做,平日可作保健 如果你想要資料就pm我啦 !

複式洋房

ForYinMaMe,

Pls PM to me, thx!

別墅

Hi hktrial,

已pm給你

複式洋房

Hello Doublefour,

我以前都試過條頸到博頭扯住扯住, 又yuen又痛. 我去左睇西醫, 醫生開左d藥比我同埋寫紙叫我去做物理治療.  我食左d藥覺得頸博位鬆左d, 又有d涼浸浸既感覺.  到收工我去做物理治療, 大概40分鐘, 首先治療帥幫我按博頭同條頸, 都幾大力.  跟住痴D野係個博到, 開電制, FEEL到好似好多支針吉下吉下, 不過唔痛, 有D痺.  當日番到屋企已經好左D, 第二日再做, 一連三次.  好番七八成, 自己盡量少用力, 多休息, 一個WEEK度好番啦.  醫生話多數係筋膜發炎, 要消炎先, 所以要食藥, 再加PHYSIO幫助.  唔好拖太耐, 因為不斷既發炎會破壞組織, 到時好難好.  保重.

別墅

please tell me the price and detail?
thanks !
please Pm for me??

複式洋房

Hi ForYinMaMe

I have interested to test your massage shop too. Please PM the information to me.

Thanks!

別墅

Hi ,

IVYCHU & shirina 已 PM 資料給你地

子爵府

Hi ForyinMaMe

你可否pm資料比我呀!

別墅

Hi christy-mama ,

已 pm 資料給你

大宅

ForYinMaMe,

Please PM to me, thanks! :lol:

民房

you better go to see doctor bor

Doublefour 寫道:
聽朋友講work, 真的嗎, 是否用埋針炙會雙管齊下

複式洋房

之前我識人都係咁 , 人地叫佢 "保" 怕羞草湯飲 ...
佢飲左幾次之後都好好喎 ...

男爵府

我後腦都有時會痛, then我睇開個中醫.佢叫我試下推拿,有電療,搵支燈黎慶熱, 再人手黎擰下,搓下, then話我個頸椎骨係腫晒. 叫做幫我擰番正.暫時感覺好d.

首頁

尾頁

跳至