跳至

首頁

尾頁

大宅

我離家出走了.......

好唔開心.....走左.....唔知點同老公傾好,傾唔到...我諗你地都知係為咩嘈ge.........唉............. :-( 行開幾日冷靜下先

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 我離家出走了.......

>.<做咩事做咩事唔開心~
有咩事記住同我講牙...
唔好收埋係心到唷~

別墅

咁你個BB點呀??

大宅

我當然會帶埋bb一齊走........
唉~好煩

大宅

bebee

仲咩事又走呀?
係因為明天要同o個2個人食飯,定還是你老公d親戚又黎你屋止過夜呀?
[url=http://lilypie.com][/url

大宅

原本前日老公話過一過去,咁我都冇話唔過ge,我叫佢快d我好餓...跟住佢話 你咁唔想過咪唔好過囉,次次叫你過去都咁ge樣...就係因為呢件事嘈起上黎...今日想同佢傾,佢又話眼訓好累(我知佢真係好累ge..)但係我忍唔到佢d態度,所以我係佢訓覺果時汁晒野走....

別墅

我同你有d似啵,咩唔滿意就走人............
你同老公有咩問題呀??

大宅

咁係丫嘛......我湊仔都好辛苦架,都理下我感受ge>.<
我都唔知點講好,佢又唔係唔錫我...唉,我唔知呀

男爵府

畀面勳章

bebee:
咁你老公而家有冇搵返你返去?
同埋你去左邊樹呀?返左外家嗎?
帶埋個仔走佬好麻煩...
d奶樽用完點洗返乾淨??
你有冇帶埋奶煲?
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

佢訓死左啦.....佢都累到pk...算啦,大家靜下啦,其實一齊住左咁耐,日日見都唔係咁好,行開下都好.....
我帶左仔仔番我自己間屋呀~好近之嘛~不過帶左好多野呀..
heehee~我帶晒d奶樽,但係冇帶煲呀,唔怕啦,咁近,我老公又番工,我下午番去佢都唔係度ge~咪搞掂晒先囉,同埋聽日要同仔仔去麻麻度食飯...我而家諗緊好唔好早少少走帶個仔上去果2個老野度....我唔想再因為果2個老野同c6嘈..真係好煩好煩....

男爵府

畀面勳章

bebee:
其實我覺得真係要早d帶佢返去果2個老野度架.
一黎始終果個都係佢個孫.
同埋學你話齋如果為左佢2個而攪到你同老公d關係咁好唔抵.
又或者佢2個根本就係想你地咁...
你更加唔可以衰比佢2個睇~
bebee0526 寫道:
佢訓死左啦.....佢都累到pk...算啦,大家靜下啦,其實一齊住左咁耐,日日見都唔係咁好,行開下都好.....
我帶左仔仔番我自己間屋呀~好近之嘛~不過帶左好多野呀..
heehee~我帶晒d奶樽,但係冇帶煲呀,唔怕啦,咁近,我老公又番工,我下午番去佢都唔係度ge~咪搞掂晒先囉,同埋聽日要同仔仔去麻麻度食飯...我而家諗緊好唔好早少少走帶個仔上去果2個老野度....我唔想再因為果2個老野同c6嘈..真係好煩好煩....
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

而家諗緊應該幾點係麻麻度走好...唉~點都要比果2個老野見下ge~反正佢地都冇幾多年命架喇

大宅

bebee

我好老實講,千祈唔好介意
其實,你老公都好難做,手掌又係肉、手背都係肉,o個2個始終都係佢老豆老母,每年的節日都係要番去食飯la! 你咪當比面你老公同佢地食飯,但係唔好黑起口面咪當見到d路人甲乙丙,佢2隻講d乜你咪當佢地發up瘋lor! 食完飯咪走lor!

好多人都成日話d 6299煩呀!黑人憎呀! lee樣o個樣
但係(o係)d6299心目中都有句說話係(好仔不如好新抱),我唔係話你唔好,因為我屋企有個好例子:

我第二個亞哥的女朋友有左bb,咁咪結婚lor!
陀住bb時就話我亞媽對佢唔好、又無燕窩食呀!又無花膠食呀!
你估我亞媽發左達咩!
條pk二嫂仲走出去溝仔,之後的事唔講咁多啦~

anyway,有時做人假d都要ga la~
如果你真係愛你老公,咁嬲幾日好番屋企la!
唔好再離家出走,有咩事大家坐低好好咁傾下!
[url=http://lilypie.com][/url

大宅

我就係知佢難做,我先諗住上去坐一坐,如果唔係都咪洗指意我會見佢2個老野....其實由未生果時自己情緒都唔係好好,到生左,更加差,有時我都唔想...我都唔想自己咁介意佢地ge說話,但係我真係會好嬲...我唔想聽到佢地把聲...講真,如果我睇得開,我唔洗見醫生了,我都好想自己睇開d....我唔想為佢地呢2個人搞到成日同c6嘈....
唉....我都唔明,佢老母都做過人地新抱,點解仲要咁......

大宅

bebee0526,

你唔好唔開心啦...
有時d o野忍下啦, 兩公婆無隔夜仇的, 唔好因為其他的因素搞到你地兩個唔開心...
仲有, 為了bb, 你要學習平服自己的情緒, 唔係影響到bb的...
有時, 老人家的說話係好難聽, 你老公都控制唔到佢地o家, 有時咪當佢唱歌o羅...佢越係想激你, 你就越扮到無o野, 佢就會死心知到無用, 就唔再講啦...
你話:"佢老母都做過人地新抱,點解仲要咁..."或者佢以前都係咁俾佢99虐待過, 心理唔平衡呢, 惡性循環加害於你...又或者佢覺得你搶了佢個仔呀, 我都有聽過人地咁講過....

最絕的係, 你對佢好d, 等佢內疚..

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

男爵府

畀面勳章

bebee:
e,唔係應該先去果2個老野度先咩?
咁去完咪可以去你麻麻度慢慢坐囉~
而家諗緊應該幾點係麻麻度走好...唉~點都要比果2個老野見下ge~反正佢地都冇幾多年命架喇

男爵府

畀面勳章

bebee:
可能佢老母就係俾個奶奶對待得好差-.-
我就係知佢難做,我先諗住上去坐一坐,如果唔係都咪洗指意我會見佢2個老野....其實由未生果時自己情緒都唔係好好,到生左,更加差,有時我都唔想...我都唔想自己咁介意佢地ge說話,但係我真係會好嬲...我唔想聽到佢地把聲...講真,如果我睇得開,我唔洗見醫生了,我都好想自己睇開d....我唔想為佢地呢2個人搞到成日同c6嘈....
唉....我都唔明,佢老母都做過人地新抱,點解仲要咁......

大宅

我都想唔理佢地架,但係佢地把口真係好鬼衰-.-

我都唔知應該點先好,因為我老公又未放工,佢成7點先番到,我冇理由自己上去架嘛,咁等埋佢先上去再出麻麻度又夜(麻麻住大wo口)我又唔想....所以我諗只好係麻麻度早少少走囉~唉....

我諗佢都係比人食住la以前-.-..........咁變態ge人都有ge~佢地真係好好好衰.......都唔明點解以前拍拖就咁好,有左之後就唔同晒,都癲架...好話唔好聽我個仔都係跟老公姓丫....唉~呢個世界d人癲晒.............

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

Hi bebee,

你唔好唔開心呀, 我啱啱生完果陣都同你一樣, 我幾乎同佢老母反枱呀, 我比你更慘就係要同個老野住,日日同個c6唔係為左佢老母就係為個工人嘈, 又要掛住湊亞b,幾乎發癲呀, 後尾我終於知道個老野點解會咁, 咁我咪將個問題解決o羅, 原來真係要睇開d嫁, 同老公嘈只會係傷感情, 同埋最緊要同人傾下, 唔好自己屈住, 咁會好辛苦嫁

子爵府

bebee

可能佢魯冇想征服你但又唔成功所以失常左....
兩個都係我心肝定&gt;3&lt;

首頁

尾頁

跳至