興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

~~~求救!!!~~~MSN開唔到

岩岩晏晝收到個FD SEND野黎,SEND完黎佢就走左,佢SEND左個網頁黎,咁我開左黎睇,之後又話要INSTALL左D野先睇到,咁我咪INSTALL囉,之後就賴左野,不停咁SEND D唔知咩字比我LIST入面D人,最後自己都死埋!!!
之後我剷左個MSN,D/L返個新,都係唔得,開唔到。。。
唔該救我~~~
THX!!

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

Re: ~~~求救!!!~~~MSN開唔到

用呢個試下<-------
可能中左毒,要掃毒

明友話MSN又出現新病毒
佢話唔知做咩我個fd send張相黎我一click個msn就不停咁send怪獸字出去我個list上面d人度啦~~~
仲裝左d唔知咩programme0係我個destop度,
我個掃virus果個軟件掃到布virus, 個名係Trojan.Anserin但係全部都clean唔到呀....
咁點算呀???

大宅

我都係中左哩個呀~~~救救我啦~~~

大宅

You'd better do a virus check and clean the trojan first. Next time even when a file is sent by your friend, you should message your friend to confirm before opening the file.

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你果d exe file delete 晒未?
佢有d save 左響 c drive 入面...同桌面...
有d 話執行緊的 file...你用 ctrl alt del 去停止執行..再delete 就得..你見c drive 多左不知名的 file..(你可跟日子排..如果係岩你中毒的時間..果d 就delete)
我個friend 又係咁... 凊晒就無事..
係我幫佢整的~ 如果已經中到不停 reboot ...
就按 fuction key 入 window safe mode 再delete 果d files!

首頁

尾頁

跳至