嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好心痛

請問有無人幫到我呀?我個仔仔剛剛6個月大,早排傷風,佢而家無鼻水但係仲有好多痰,訓覺個陣係咁咳!佢之前已經試過一次感冒,一次傷風架啦!今次已經係第二次傷風啦!之前兩次就應該係因為我成日帶佢去街所至,但係之後我都唔敢出街,都係病既,我今日俾佢食猴棗末清痰。頭先食完夜晚餐奶之後,佢原本已經訓左架啦!但係咳咳下咳到醒,仲咳到嘔番d奶添!睇到我好心痛!我可以點幫到佢呀?我寧願病既係我呀!原本聽日要打針都打唔到啦! :-( :-( :-(

大宅

Re: 好心痛

做人媽咪係咁架喇,養兒100歲,長憂99嘛,我個仔一發燒,我同老公兩個日以繼夜照顧個仔,佢退燒我地至鬆口氣,邊有小朋友會唔病架,唔好想太多,俾心機湊bb啦,大家努力呀

複式洋房

多謝你既支持!

大宅

佢咁辛苦, 聽日帶佢睇醫生啦!

複式洋房

我今日帶佢睇醫生啦!希望會好D啦!

侯爵府

你試吓將 bb "爬" 响呢隻腳到, 跟住响佢腰側 曲起隻手拍下佢, 拍佢 10零下咁, 聽講咁樣可以清啲談痰, 你 try 吓, 之前我個你都係咁上下大時都 work 喎

伯爵府

早排我個仔病完,又係有好多啖,成半個月都清吾到,睇左幾次e生,最后我買左魚仁生,猴祖末比佢,100蚊1支,食左2支后好返曬,您可以試下,希望您仔仔都快d好返la

民房

其實我覺得唔好成日睇e生, 他們都是開止鼻水,止咳藥,食得多真是唔好. 所以我有時專登唔睇e生,等bb多些抗體.但如果是好 serious 的, 一定要睇呀!

禁止訪問

複式洋房

好感激各位既意見,我已經買左余仁生既猴棗末俾亞b食了,連續食左兩日,真係清左好多痰,不過唔知點解呢兩日又聽到佢有d痰係入面既聲,我係咪應該再食呢?佢原本6號打6個月既針都無打到,改左20先打,我好驚到時又有問題打唔到呀!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題