產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開刀既媽媽請進

想問下你地有無人試過拎住入院紙
去私家醫院都無位比你生呀?

c啦..好擔心呀!

男爵府

Re: 開刀既媽媽請進

吓!mud唔係book左架咩?咁都可以無位?
]

大宅

geemama,
你去邊間生呀, 我禽日問過醫生, 佢話book左手術室就應該無問題, 唔會無房架喎...

男爵府

2019勳章

geemama

應該唔會無房, 不過未必有大房, 可能要住貴房, 坦白講, 日日都有一jar人check out ga, 你早d 去論啦.

男爵府

我book左香港港安呀
係嫁?如果book左一定有嫁?
咁係咪book左我未入醫院
如果有人順產佢都會空左張床等我都唔收佢証嫁?

yamiyami

我book左晚上9點開刀
咁我應該幾多點入院登記呀

大宅

我係book法國架, 禽日醫生就係咁同我講會有房叫我唔洗擔心羅...
我晚上八點開刀, 佢就叫我下午兩點入院, suppose 醫院係十二點check-out架麻, 到時應該有房架喇...

男爵府

黎料 寫道:
我係book法國架, 禽日醫生就係咁同我講會有房叫我唔洗擔心羅...
我晚上八點開刀, 佢就叫我下午兩點入院, suppose 醫院係十二點check-out架麻, 到時應該有房架喇...

thanks!

民房

我上星期係荃灣港安開刀,都是之前book好,但係入到去只剩1間雙人房,如果唔要雙人房就要到第二層的內科大房,揀咗就無得轉房,要住到出院,最後我都迫住住雙人房,其實book咗,房就一定有,只不過睇吓係唔係自己嘅心水,最緊要有心理準備out of budget!

男爵府

Oistin 寫道:
我上星期係荃灣港安開刀,都是之前book好,但係入到去只剩1間雙人房,如果唔要雙人房就要到第二層的內科大房,揀咗就無得轉房,要住到出院,最後我都迫住住雙人房,其實book咗,房就一定有,只不過睇吓係唔係自己嘅心水,最緊要有心理準備out of budget!

咁都有既
我覺得醫院比人book得
咁佢就有責任要留位
如果佢到時比唔到位
upgrade我地都應該收番我想book既房既價碼

如果係咁book黎做咩喎
一係佢唔接受booking ma..

男爵府

2019勳章

因為其實醫院唔會知當日有幾多人check out 架, 因為個個case唔同, 有d住4日, 有d 5 日, 有d 6日..好似訓我對面那位太太, 我同佢同一日check in開刀, 但我走佢都未走, 因為佢發燒, 所以好多out of control 既野, 到時佢話hold 左房比你, 但 d 人某d事而都未能check out, 咁咪咩鑊, 所以唔會同你hold ga..不過真係未別有你心水房lor..

男爵府

yamiyami

咁就大wok喇
香港港安得一間3等房咁大把...

別墅

oh like that ar...
initially i want to book semi-private room, but now i changed my mind after i saw my C+ doctor's price list for those using semi-private room ($8K more)...i think it's not a big deal to use 3等房 ar...
but if i was forced to use semi-private, do i have to pay my C+ doctor for such higher price??? :-( :-(

男爵府

畀面勳章

醫生一早已book左位...入到去有位=.=
如果冇位都唔知點算,我實好徬徨~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

洛紫,

知道你係浸會生, 想問問浸會生ok嗎,埋單幾多錢呀?

kogo

男爵府

慧芸 寫道:
oh like that ar...
initially i want to book semi-private room, but now i changed my mind after i saw my C+ doctor's price list for those using semi-private room ($8K more)...i think it's not a big deal to use 3等房 ar...
but if i was forced to use semi-private, do i have to pay my C+ doctor for such higher price??? :-( :-(

我要問下我醫生
如果我book 3等房咁去到無3等房
upgrade我去2等房
醫生是否又收2等房開刀及巡房價錢先..
唉...如果咁我實60000都埋唔到單..

別墅

Geemama...
hee, i remembered that we r both consulting the same C+ doctor (Dr. Jennie Ng) and planned to deliver in HK Adventist....but u r about to deliver right?? my BB is due in Dec...
As she charges $26,000 for semi-private room caesarean, so i'd rather take 3等房 la...save $$ for storing cord blood & buying bb stuffs etc...

首頁

尾頁

跳至