自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

你希望個心抱係點

靚、叻、孝順、家境、會生仔、、、、、

複式洋房

Re: 你希望個心抱係點

哇,邊有想到甘長遠呀,我估呢道有好多系年輕媽咪黎架O

如果依家開始想:都系
1:叻 2:孝順
都系叻重要D,佢有自生能力,唔使我擔心佢二公婆,唔使 阿仔甘吃力,

別墅

最緊要自己個仔 "食"得住佢先啦...
咪俾 "佢" 好似我哋咁食住d...

侯爵府

我唔奢求乜,總知個仔愛、開心就得,我已同老公講,第時個仔只可以每星期帶女朋友一日返屋企過夜!結婚、同居唔可以係同我地住!(但我一定錫她!)孝順既,過時過節、生日一齊食飯、打牌...我就好心滿意足!!!

別墅

kakaloklok 寫道:
最緊要自己個仔 "食"得住佢先啦...
咪俾 "佢" 好似我哋咁食住d...

agree..
[img align=right]http://scie.myweb.hinet.net/A/A12/001/001.gif[/img]

子爵府

好媽媽勳章

唔好貪威識食,無修養.出黎同我食飯俾番少少餐桌禮儀,上黎過夜小聚唔好鬼殺咁嘈兼要有手尾.其他唔理咯,佢地搞掂就算,唔好問屋企攞錢買樓,佢地同居關我屁事,嗱嗱聲搬出去住,咪阻住我地兩件老野romantic先得架 :mrgreen:
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

男爵府

agree~
renren 寫道:
唔好貪威識食,無修養.出黎同我食飯俾番少少餐桌禮儀,上黎過夜小聚唔好鬼殺咁嘈兼要有手尾.其他唔理咯,佢地搞掂就算,唔好問屋企攞錢買樓,佢地同居關我屁事,嗱嗱聲搬出去住,咪阻住我地兩件老野romantic先得架 :mrgreen:

子爵府

新抱係點我要求唔高,反而對女婿有要求喎!

大宅

yes
~~YEN~~ 寫道:
哇,邊有想到甘長遠呀,我估呢道有好多系年輕媽咪黎架O

如果依家開始想:都系
1:叻 2:孝順
都系叻重要D,佢有自生能力,唔使我擔心佢二公婆,唔使 阿仔甘吃力,

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

要對我個仔好, 有修養, 千祈聲大夾惡成個潑婦咁.

結婚後要自己攪掂, 唔好問我攞番轉頭.....另外我一定唔會比個女仔係我屋企過夜!! 佢地鍾意同居唔結婚都無問題, 要住就唔該出去租樓, whatever.....但一定唔可以係我屋企過夜!!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

愛錫自起老公,孝順我地D老人家都好OK啦!!
(不過我得一粒女,選女婿都係一樣)

男爵府

你點樣對你奶奶
你新抱就會點樣對你

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

識得為老公、家庭着想。唔好好食懶飛,有手尾。尊重別人,唔好小家。不過都係希望啫!邊有新抱好似我咁正啫,我老公有福嘞!講笑咋!吹大咗!

民房

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嘩, 仔大仔世界, 我地d"老野"唔好管咁多, 惹人嫌呀 :lol: :lol:
總之佢性格ookk, 錫我個仔, 又ok專重老人家(即係我地班"老野")就得啦 :-P

複式洋房

Q太郎 寫道:
你點樣對你奶奶
你新抱就會點樣對你

說得對,非常同意﹗

侯爵府

好媽媽勳章

個新抱係點都唔多關我事傢喇~!最好就好似我咁,乜都求其是旦,唔好樣樣野都咁執著就ok傢喇~!
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

雖然我個b好細,發吓夢都幾好。

大宅

千祈聲大夾惡成個潑婦咁
唉...我99就係d咁的人呵~~

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

搵童養媳?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題