嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

兩年歲多D,LUNCH及DINNER吃什麼呢?爛飯或飯??

兩年歲多D,LUNCH及DINNER吃什麼呢?爛飯或飯
應煮什麼送呢??
煩幫忙

複式洋房

Re: 兩年歲多D,LUNCH及DINNER吃什麼呢?爛飯或飯??

已經兩歲幾,可以跟大人飯,D送煮淡D就得架啦!

大宅

Re: 兩年歲多D,LUNCH及DINNER吃什麼呢?爛飯或飯??

我囝囝歲幾時已開始食爛飯(只係比煮大人飯加多少少水), 通常每餐都有肉和菜或瓜類, 我會用豬肉(豬柳、豬肉眼)或鮮雞脾肉或魚(咸水), 豬肉會剁成肉餅再加d d 調味料.
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

男爵府

畀面勳章

我囡囡25個月 由21個月開始就同大人一起食飯
D菜就盡量用蒸OR煮 唔俾炸野食

複式洋房

點解唔食淡水魚? 我工人有時用急凍魚柳煮粥仔, 咁好唔好?
MsFriendly 寫道:
我囝囝歲幾時已開始食爛飯(只係比煮大人飯加多少少水), 通常每餐都有肉和菜或瓜類, 我會用豬肉(豬柳、豬肉眼)或鮮雞脾肉或魚(咸水), 豬肉會剁成肉餅再加d d 調味料.

首頁

尾頁

跳至