跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地有無重到?

我而家十一周, 都無重到, 重輕左一, 二磅, 是否正常呢.....來統計一下吧....

周數..............重/輕了多少
十一周...........輕一至二磅

大宅

Re: 你地有無重到?

11 week.......重8磅 :-( :-( :-(

男爵府

噤我係唔係唔正常呢? 我明天會去覆診, 再問下醫生點解我一D都無重到????? ?-(

大宅

babushka,

我也没重很多。

12wks ---- 重 1-1.5kg

男爵府

我12weeks, 重左差不多2kg!
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

別墅

你地有無重到?

我諗係因為我嘔得好勁,成親嘢都嘔,所以我冇重到,反而輕咗!

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

初期輕左少少問題不大, 最緊要bb健康長大緊,
我依家重了0.4kg,我個同上一胎一樣, 全個過程要盡量控制不能重超過30lbs, 如果唔係就難減啦

男爵府

我就無嘔, 但唔係太好胃口, 今日覆診再磅一下, 希望bb健康啦!

大宅

而家13week...輕左2kg...
poor :-( 成日冇咩胃口 :-(

伯爵府

好媽媽勳章

我冇胃口, 又嘔. 健康院產檢, 個姑娘仲話"重左喎0.01kg"---畀佢激c :-|

我慘了! 沉浸在白勝祖的魔城裡了!

男爵府

今日覆完診, 真係輕左2.5磅, 不過好彩BB看來都好健康....
見到其他的媽媽, 都係11-12周, 已見肚, 但我就一D都見唔到, 不過最緊要BB健康

伯爵府

好媽媽勳章

我都唔係好見肚.

babushka 寫道:
今日覆完診, 真係輕左2.5磅, 不過好彩BB看來都好健康....
見到其他的媽媽, 都係11-12周, 已見肚, 但我就一D都見唔到, 不過最緊要BB健康

我慘了! 沉浸在白勝祖的魔城裡了!

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

今日去同一醫務所磅, 好似無重過... 上次去係3個星期前

別墅

你地有無重到?

我target係重唔超過25磅,希望可以啦,不過我諗都唔容易!!

高比 寫道:
初期輕左少少問題不大, 最緊要bb健康長大緊,
我依家重了0.4kg,我個同上一胎一樣, 全個過程要盡量控制不能重超過30lbs, 如果唔係就難減啦

大宅

我重左10磅啦

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

more or less the same..
at 9 week.. +2 lb
at 13 week.. still +2lb

大宅

12 weeks + 3 Kilo. I was underweight. Therefore, it is OK

男爵府

昨天覆診, 繼續輕左0.3kg....!!希望慢慢會重返, 如果唔係就真係好擔心.

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

同上胎一樣, 頭5個月無重過不特止, 仲要輕O左... 今日檢查比我第一次時輕O左3kg有多, 比上一次檢查都輕O左0.7kg... 雖然姑娘話唔同磅會有差異, 不過都應該係無重過...

首頁

尾頁

跳至