夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

女人要站起來

向我大肚呢d日子 ,我發現左好多好多既野 ,以前成日都覺得自己由細細個腸住自己 ,好想搵個男人照顧自己 ,唔洗再咁辛苦 ,但點知仲辛苦過以前 ,攪到自己一身債不得子 ,有時想行街買下野都唔得 ,好啦 ,有左諗住可以等人照顧下我啦 ,點知仲辛苦過未有既時候 ,係就係唔洗還錢啦 ,但我發現以前既開之都係我既 ,我搵得仲多過佢 ,唔係我冇e家冇做野 ,我都唔會發覺 ,我大緊肚只得佢做野 ,佢又搵得唔多 ,小都不得了 ,佢都唔會諗住搵多份 or轉工(bb下個來出來啦) ,仲成日都同d同事or朋友食飯 ,睇戲 ,去玩 ,我呢 ,日日都向home ,仲要身上一蚊都冇 ,一係得個幾蚊 ,我都算 ,好啦 ,佢話唔夠錢返工 ,我同佢問人借 ,點知 ,琴日難得有得放早 ,都唔係返來食飯 ,係去左同d同事去行街 ,仲要冇諗過同我出去行下 ,返到來同我講用左幾多錢 ,我都話佢知 ,我唔係唔比你玩 ,忍多幾個月啦 ,我出來做野你玩咩都啦,仲諗住佢會明 ,我林訓前周佢講比底10幾蚊比我(都唔係多呀)佢話好 ,到今早我再提佢 ,點知唔見有囉 ,打比佢 ,佢話有4蚊比我喎 ,講多d ,佢又唔耐煩 ,叫我問佢阿媽囉喎 ,過左咁多件事之後 ,我覺得 ,真係唔可是望佢比到d咩我 ,我係時候要醒下 ,女人都可以一個人生活 ,女人都可以一個人照顧bb ,我有手有腳 ,一定搵到錢既 ,只係覺得自己個時好傻 ,事事都為呢個男人 ,都唔諗下自己 ,攪到自己以家咁 ,我都唔望有女人好似我咁 ,就咁就冇左自己最值錢既日子

子爵府

好媽媽勳章

Re: 女人要站起來

唔好唔開心啦...有陣時人就係咁...唔識珍惜身邊既人...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

真係好過份wor~~~攞幾蚊都冇, 小學生零用錢都唔止啦, 你大住個肚, 攞十蚊買得d咩呀? ?-(

複式洋房

唔好話買唔到d咩呀 ,就算佢比左100蚊我 ,我一日用20蚊 ,有時仲有40幾蚊 ,佢會話 ,下 ,用晒啦 ,我好唔想聽到佢咁講 ,以前覺得女人用男人錢係應該 ,但以家我令原用自己錢都唔想用佢錢囉 ,佢自己囉錢去玩就得 ,我落去食野呢 ,又話呢樣個樣 ,冇錢唔緊要 ,你係囉去返工既 ,我冇野講 ,你囉晒d錢去玩我就細係假 ,我都好擔心bb出左來既生活會係點=.=

別墅

你老公幾多歲呀?連自己都未養掂仲同佢生bb..........
咁你有冇佢講過呢個問題呀?

複式洋房

同佢傾過啦 ,未又係咁 ,我未有bb既時候我睇唔到咁多野=.=

別墅

如果你仲要同佢一齊~要培養番佢d責任感先得la~
就算你平時搵錢多過佢~都要習慣佢比家用架~
如果唔係到你冇野做既時候~
佢就會覺得好辛苦~因為佢自己比平時少左錢洗~
但就要付出多左係你身上~

複式洋房

如果無一筆儲備金,
我唔敢要bb,
你真係要好好為將來打算下,
bb出世後每樣都係錢!

子爵府

嘩...同我細個果陣情況差唔多...不過我老豆係賭law...試過無$開飯, 身上$10都無....

唉..你老公都未玩夠, 仲好似細路咁...第時你搵到$唔好貼佢呀, 佢只會一味問你攞$....

民房

張毛毛 寫道:
唔好話買唔到d咩呀 ,就算佢比左100蚊我 ,我一日用20蚊 ,有時仲有40幾蚊 ,佢會話 ,下 ,用晒啦 ,我好唔想聽到佢咁講 ,以前覺得女人用男人錢係應該 ,但以家我令原用自己錢都唔想用佢錢囉 ,佢自己囉錢去玩就得 ,我落去食野呢 ,又話呢樣個樣 ,冇錢唔緊要 ,你係囉去返工既 ,我冇野講 ,你囉晒d錢去玩我就細係假 ,我都好擔心bb出左來既生活會係點=.=

你應該好好跟你老公傾 坦白d 得翻10幾蚊係身吾係呀嘩

你應該將你的難處和吾夠錢用的情況跟他說 不要啞忍丫

好好的談!!!!

睇下你老公點講la

男爵府

一日駛得幾蚊真係好過份wor
你真係要好好咁同你老公傾下

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

仲駛諗?
佢根本完全唔理你同BB死活,呢D男人唔要得!!!
如果你同佢傾下佢會改,一定是世界奇蹟之一
望佢改不如望中六合彩啦

女人不單要站起來,更要清醒D

男爵府

算啦!叫睇真佐呢個男人囉!

你一生完好早d搵工做,唔係bb點算!

你宜家仲可憐過d綜援戶,幾蚊都冇 :-x :-x

你有冇外家架,返外家住下啦,同個咁唔成熟既人一齊 唉.......

複式洋房

我同佢傾過架啦 ,仲嘈過tim ,到最後都係咁 ,剛有左個時都有諗過唔要架,但佢話要我都冇法 ,加上點都係1條生命 ,我又做唔到 ,我都冇諗過會係咁既 ,我都就生得啦 ,講咩都冇用lu ,我都冇望佢d咩..........我只來快d出返來做野 ,我冇左佢又唔係唔得既 ,女人有工有錢就咩都得 ,有家人睇住bb我都放心出去做野 ,佢比到我既就係同我睇住個bb囉 ,冇啦 ,幸福 ,我完全睇唔到向邊lu

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

張毛毛,

從你寫出來的看到, 你老公真係冇一樣可取之處, 自己出街駛錢就唔理屋企老婆有冇飯開, 老實講句,求其係街執一件都好過佢, 點解重要為佢捱? 趁後生, 同佢離婚算吧。

大宅

你老公係未人嚟架 d咁無用嘅男人仲同佢一齊?
你哋係未好細個, 仲未有經濟能力?
我哋生大仔嗰時都係得17歲, 但係我老公好錫我, 完全負擔所有責任~
你哋d daddy & mama 呢, 幫唔幫到手吖?
bb就嚟出細la, 你要快d諗辦法, 唔好因為你2個拖累bb

複式洋房

唔係我唔識諗呀 ,我都唔會拖累bb ,我都想bb好 ,佢唔理我地 ,我未自己理自己 ,我又唔係搵唔到食 ,係以家之ma ,出返來做野就會唔同晒 ,我話過比自己聽我一定唔會再咁過架啦 ,呢樣野我同佢講左好多次架啦 ,都係咁 ,我都冇野好講lu

大宅

Sorry 都要講句: 你老公個腦係唔係坐住咗?

仔又係佢話要生, 但係又唔俾錢養你地, 你問下佢俾禁少錢bb點有營養? 等時生咗出離又點算? 李麗珊都話養一個bb要400萬la, 佢係唔係以為bb俾風吹吓就會大?

張毛毛, 你真係要自強呀!

複式洋房

佢成日都覺得我向home 就唔屎用錢 ,屋企有佢老豆阿媽 ,有人煮野我食 ,有人睇住就咩都夠 ,但我都唔係只係要呢d ,有時想去行下都話冇錢既 ,唔好話d咩 ,有起咩事上來 ,咁岩home 又冇人 ,我都唔知會點 ,佢都唔會諗下呢樣野架 ,唉~~~~~~~我會自強架,向我心,會比最後一次機會 ,我都好想知佢見到bb出來之後 ,佢會唔會改 ,佢改既當然好啦 ,唔改既話我知我會點做 ,多謝大家

大宅

你好懂事, 我諗你真係知道自己點做..................唔好比自己下半世後悔

我淨係覺得呢個唔知咩年代, 竟然有人得幾蚊o係身.............講真, 我地都唔係有錢, 仲供緊樓, 又係有左bb無做野, 剛剛bb至出世, 一家四口, 又要供養倆邊父母, 我早上食個早餐都要20蚊啦 買對shoe, 同袋嫻嫻地2,3百蚊(要買野發洩下), 我唸我真係要儉討下自己係咪大洗左

首頁

尾頁

跳至