夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾咗婚未夠一年,有咗先結婚……同佢拍拖3.4年,中間都有分過手…婚前,我覺得大家就下就下都ok,好多時候佢都會就到我,但自從結完婚後,我覺得好多問題都出現,生完bb發覺更嚴重!!到依家,我直頭覺得大家好唔夾!我覺得佢真係好難頂,我真係真係真係好想離開佢!但自少單親的我見到得個4個幾月大嘅女咁快又要係單親家庭成長,我好不忍心,對住佢我好愧疚……

但我忍完又忍,我仲辛苦!就係唔係因為有任何人介入,有時又好唔甘心!我成日都諗依家生活唔夾遲d可能接受到……真係覺得自己係度呃自己咁!我今晚又提離婚了!事因我想叫我表姐嚟香港玩2日,叫佢省d錢住我度,2日咋,c6都話唔得!我真係覺得佢好小家!

打住咁多先……好攰啊……

子爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

你要瞭解為咩佢話唔得先? 唔係你想點就點,一個家係你地共同擁有既,一方唔想另一方都唔應該強逼對方去接受,你仲要將事情放大化然後話離婚...? 單睇呢段野我覺得你錯囉!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我又唔覺佢有咩問題
如果男家有人住我屋企,我都會唔鐘意....
有d人真係唔鐘意屋企多個外人,好多野都會唔方便

子爵府

不如試下一齊見下輔導, 睇下有冇轉機?

小妮子小花  agree  發表於 13-5-28 11:06

複式洋房

回覆:好攰……好想放棄……

不如調番轉,你c6請佢堂姊去你家訓兩日丫?

既然家係大家都有份既,佢唔想,你當然唔應該迫佢,同樣道理,你唔想既,難道佢又迫你?

大宅

多個女人係屋企住係會無咁方便!

禁止訪問

畀面勳章

別墅

有聽過"原生家庭"嗎? 自生家庭的背景, 自己父母的關系, 對於我們成長及性格塑造有極大影響.

的確, 我有唔少同學的父母未婚懷孕, 結果佢地自己都係未婚懷孕; 佢地父母有同居習慣, 佢地都係同男友同居; 有0的父母離異, 佢地自己都會不其然行返佢地父母條路. 當然唔係話必然, 但原生家庭的影響實在不容忽視.

學你話齋, 無第三者介入, 咁都要離婚有0的唔抵. 為咗你個女同你的家庭, 建議你跟老公去見婚姻輔導.

加油.

大宅

可能我都自私,如果我老公話有表哥表姐黎住,我都可能會表達唔願意,因為我覺得唔方便。我爸爸在我結婚時多次提醒,婚後每件事都係兩個人嘅事,其中一方反對議案就要唔好做,但又唔好嘈交。如果唔係就大把野嘈。

大宅

但佢屋企人住又得!阿姨啊、姨丈啊、表弟啊、咪父咪父嚟住都得,點解我想叫我屋企人嚟玩幾日就唔得?!?!

大宅

我仲要長期同99住!點解2日都唔就下!咁唔係小家係咩?!?!

大宅

如果話2個人結婚後每件事都係2個人同意先做,我夠唔中意留係屋企湊女啦!我夠想出去做野啦,佢咪又係逼我返嚟!!

別墅

if it was a wrong start, lets quit. See that you have too much complaints on the relationship. Even there is no 3rd party involved, just go.

weather  Relationship is a very complicated thing  發表於 13-5-28 16:44

男爵府

其實好小事,如樓主覺得婚姻係咁兒戲,就早的離開
但走前,請想一想結婚誓詞!

大宅

叻叻勳章 爸B勳章

會唔會係產後抑鬱唔知? 影響o左情緒?
LOVE LOVE LOVE

大宅

點解會覺得小事,我覺得佢真係好唔識愛屋及烏!我可以接受到佢屋企人,點解佢唔識去接受我屋企人,我屋企人無得罪佢啊!

公爵府

其實我都唔鍾意照顧小朋友, 但係我地帶佢地黎呢個世界, 有責任照顧佢!
如果你想工作, 可以請姐姐

水晶宮

回覆 HoneyBaby1127 的帖子

如果你係同99住,甘叫表姊黎住咪仲唔方便,如果你99唔鐘意,你C6夾在中間,所以佢一早就回絶你,費事麻煩。我覺得你應該睇下形勢先,更要同C6相量,唔好郁D就話離婚。

大宅

我唔知關唔關抑鬱事……但個人成日都覺得好難開心

大宅

引用:其實我都唔鍾意照顧小朋友,+但係我地帶佢地

原帖由 mypineapple 於 13-05-28 發表
其實我都唔鍾意照顧小朋友, 但係我地帶佢地黎呢個世界, 有責任照顧佢!
如果你想工作, 可以請姐姐 ...
C6唔肯要工人

首頁

尾頁

跳至