跳至

首頁

尾頁

大宅

大家一齊交流下心得呀!

大家都生左成3個月喇!
唔多唔少都瘦左
不如大家交流一下一o的又平又好既減肥心得呀!^^

我呢, 每朝一定食麥片,因為消腸胃
唔知係咪食得多呢,我真係減左好多(不過都重有15磅)
你地又點呢?

別墅

Re: 大家一齊交流下心得呀!

我想問喂人奶可以食麥片嗎?

大宅

bb_wong:

我諗應該無問題掛
我覺得麥片好健康......
我都有餵人奶

男爵府

畀面勳章

冇呀...盡量食小d囉(得個講字)
同埋跑過一次步咁大把!

06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

我生完頭一個月由130磅去到110磅...而家生左3個月,得番103磅~~我係食少左好多野,因為冇胃口,同埋通過2次淋巴咁大把=.=v

子爵府

bb_wong 寫道:
我想問喂人奶可以食麥片嗎?

可以la,有益嫁,5"菊"類嘛~

兩個都係我心肝定>3<

子爵府

我都唔知e+幾多磅,,,不過應該修番曬la算,,+上餵bf又修得快d,,湊b湊到冇啖好食又唔夠訓唔瘦至奇.....

又平又好o既心得.(瘦左所以好)...不過一d都唔健康=.="
兩個都係我心肝定>3<

大宅

我由157磅落到而家132磅, 唉....仲有19幾磅未減到, 我有水腫, 好似好鬆吓, 由其時條頸, 於是我好捨得咁係clarin到買咗1支瘦面同1支去頸紋, 我用咗1個星期, 效果唔錯..... 我都好想買埋支firm胸, 但等下個月出糧先, 好窮 (因為大肚時咩都唔買得, 而家仲唔狂買呀 )~我個胸大就係大咗, 但係又無奶, 又dum喇.... 真係大而無當, 不中用 :-(

由於成日托住罐石油氣(抱仔呀), 成個人都橫晒, 成個大隻妙咁...真攞命!

可能年紀大, 新陳代謝慢, 雖然食得唔好瞓得唔好, 一樣都無咩瘦過, 但減肥係終身職業, 我會努力不懈做好佢 架喇

大宅

hehee~冇錯,你終生職業~你加油呀

大宅

wanyan 寫道:
大家都生左成3個月喇!
唔多唔少都瘦左
不如大家交流一下一o的又平又好既減肥心得呀!^^

我呢, 每朝一定食麥片,因為消腸胃
唔知係咪食得多呢,我真係減左好多(不過都重有15磅)
你地又點呢?

wanyan

您就好啦
咁有成績
我仲係咁既樣
有0的人就覺得我瘦左0的0的
之但係大部份人都仲係覺得我"勁發福"
:-( :-( :-(

複式洋房

你o地就好啦由於我生完之後有子宮頸病變o岩o岩先做完手術而家仲有136磅同我未生時仲相差30磅所以我決定去睇醫生減肥不過唔知會唔會有影響因為我做完手術先2個星期左右

大宅

ViannMummy 寫道:
你o地就好啦由於我生完之後有子宮頸病變o岩o岩先做完手術而家仲有136磅同我未生時仲相差30磅所以我決定去睇醫生減肥不過唔知會唔會有影響因為我做完手術先2個星期左右

ViannMummy,

朋友唔好咁衝動喎, 啱啱先做完手術, 好好休息下先.
我係開刀生, 之後去纖體, 1般嚟講都要2個月後完全唔痛先同你做架. 你而家最重要係條理好身子, 到2個月後先減都未遅, 唔好急於1時呀....減肥係持久戰, 同倒扁差唔多

總之, 身子要緊, 我信有心減就1定得, 我雖然仲有二十幾磅要減, 我都會繼續努力......我會支持你架, 大家加油喇

大宅

我仲差兩磅就反回未生時既體重, total 減左33磅, 但條腰仲係好鬆:evil:...我既方法係初頭唔食澱粉質, 而家就因為湊bb同埋返左工勁辛苦, 完全沒胃口食野 ~

有無mami做機firm腰呀? 效果好唔好? 貴唔貴架?

複式洋房

啲同事仲話我瘦得快,問我參加咗邊間纖体公司,其實我仲有7磅呀 :-( 肥哂喺大腿、手臂,條腰由未有時24吋變咗29吋 :-( :-( 要比心機做運動喇!
[size=medium]岑展滔於2006年6月16日出世Sky's Album

大宅

我已經去返未有亞仔時既磅數,但因為生完亞女之後重左太多...所以都依然係波一個...都唔知幾時先可以變返未有亞女時既景況(不過都幾難...個人橫左好多,可能減極都有個譜)唉... :-(

大宅

viannmummy

唔好食藥減肥呀
雖然我仲有廿幾磅係身到
但係我今次講過唔會去睇醫生減肥
因為實在太傷身, 特別係0的荷爾蒙, 心臟呀

而且您仲做埋手術
雖然靚係好緊要, 之但係健康仲緊要

大宅

我生完之後由142 鎊自動瘦到112鎊, 同未生時108 鎊差少少, 可以著以前的褲但衫就要買過(s > m) , 個肚仲有d 肚腩, 但現在又返工又餵人奶好辛苦. 所以無諗過點去減肥.

大家身子要緊, 唔好為左減肥而節食呀食藥呀咁, 到時身子差了無力湊BB 呀. 最緊要係均衡飲食就得架喇, 最多咪慢慢瘦, 而不是像明星咁, 話瘦就瘦.

大宅

我每日都係餐前飲一大杯水
因為飽肚一d, 9:00pm後一定唔食野

不過我條腰仲係30吋, 大睥仲離譜22吋
同以前條腰差唔多甘上下啦
各位媽咪, 做運動同飲水真係一個好好又減得快, 又平又健康既辦法,只要有我地有恆心日日做, 我相信我地一定好快可以瘦番 :lol: (雖然我都唔係減左好多)

fifi:其實我比起其他媽咪都仲差好遠,有d媽咪落到單位數字喇 :-(

大宅

wanyan 寫道:
我每日都係餐前飲一大杯水
因為飽肚一d, 9:00pm後一定唔食野

不過我條腰仲係30吋, 大睥仲離譜22吋
同以前條腰差唔多甘上下啦
各位媽咪, 做運動同飲水真係一個好好又減得快, 又平又健康既辦法,只要有我地有恆心日日做, 我相信我地一定好快可以瘦番 :lol: (雖然我都唔係減左好多)

fifi:其實我比起其他媽咪都仲差好遠,有d媽咪落到單位數字喇 :-(

係呀,做運動同飲水係好有效架,只要持之以恆就無問題。其實都唔使咁心急好似以前咁啦,你諗下大肚增鎊都係慢慢增上去,減肥慢慢減又有咩問題喎。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

唉!!!原本由生完135lbs減到117lbs嫁喇,但係最雖忍晤住,成日係樹食月餅,依家又升番去120lbs呀!!!!!!!
未生時係108lbs......嗚仲有排減呀........... :-( :-(

首頁

尾頁

跳至