跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb頭泥點清呢?點解依家才出現呢?bb2個月

如題

洋房

Re: bb頭泥點清呢?點解依家才出現呢?bb2個月

我個b無呢個問題『都喺2個半月】,不過我傢姐個女以前就有呢個問題,下邊介紹個方法希望幫到妳啦:
首先準備d橄欖油(bb oil)都得同埋燈心草(藥房有售),將燈心草(隻要白色部分)將佢浸羅D oil度,然后就可以細細力搽羅bb個頭,慢慢就見到有頭泥齣來架啦,(可能會有小小紅)唔使怕,最后用D bb用開洗頭水過幹凈就ok啦!可能要試多幾次先會慢慢無

複式洋房

thankyou!!!

洋房

希望幫到妳啦!有可能會掉頭髮,我傢姐話之后生番果d頭髮會靚d架 :-P

別墅

我想問乜野叫頭泥呀??
近幾日我都發現bb頭頂好似脫皮,又鞋鞋地,呢d係唔係頭泥呀??

子爵府

我睇d mami話係嫁~我仔之前有好多,e+冇乜lu...
laishan119 寫道:
我想問乜野叫頭泥呀??
近幾日我都發現bb頭頂好似脫皮,又鞋鞋地,呢d係唔係頭泥呀??
兩個都係我心肝定>3<

子爵府

另外我見johnson's baby oil都得~佢寫
"替bb洗頭前,在頭部塗上潤膚油,即能將頭垢軟化"
我試過,,真係ok~
MANSAU 寫道:
我個b無呢個問題『都喺2個半月】,不過我傢姐個女以前就有呢個問題,下邊介紹個方法希望幫到妳啦:
首先準備d橄欖油(bb oil)都得同埋燈心草(藥房有售),將燈心草(隻要白色部分)將佢浸羅D oil度,然后就可以細細力搽羅bb個頭,慢慢就見到有頭泥齣來架啦,(可能會有小小紅)唔使怕,最后用D bb用開洗頭水過幹凈就ok啦!可能要試多幾次先會慢慢無
兩個都係我心肝定>3<

大宅

fiti
果隻係咩色架?點樣架?我仔仔而家都開始有頭泥呀

子爵府

bebee

粉紅色樽蓋
"特滋潤配方潤膚油"
係呀!你去按摩班都用得嫁~
萬0同屈人錢都有得買嫁
兩個都係我心肝定>3<

大宅

哦~好呀,.我一陣去買先~因為佢而家越出越多野=.="都唔知邊隻先岩~

大宅

我聽過一個媽媽話用MUSTELA個隻沖涼洗頭無頭泥架,我BB用左三個月,真係無喎,定係未有呢 不過買BB OIL或橄欖油就平D,但MUSTELA就有排用!

別墅

認識瑞士牛牛第一回

My doctor told me 頭泥 will disappear until 6 months. My baby is just 6 months now, no more 頭泥 la.
Also, cut the hair shorter will reduce 頭泥.

Dont worry !!!!

男爵府

我試

複式洋房

mustela邊到有得賣?係咪洗水同冲涼都係一支搞掂?
[size=medium]岑展滔於2006年6月16日出世Sky's Album

男爵府

我5g係邊到買, 因為果d係出院時醫院比的.

yes, 洗頭同冲涼都係同1支ga.

ClaraSham 寫道:
mustela邊到有得賣?係咪洗水同冲涼都係一支搞掂?

首頁

尾頁

跳至