少年成長

跳至

首頁

尾頁

子爵府

1歲2個月唔肯學行呀!點算?

佢唔肯行,o念住等佢企下啦(扶住),點知一"稱"起佢,佢就將隻腳縮上肚腩度!又唔肯渣奶樽,只肯渣"益力多"同"餅乾",救命呀!點算?

洋房

Re: 1歲2個月唔肯學行呀!點算?

Hi,
-試吓同BB玩推紙箱或豬仔車遊戲,加强佢自信心先,慢慢就會好啲,我個B仔都差不多1歲4個月先放膽自己行。

-有否比BB試用學習杯,順便戒用奶樽。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔好心急,bb唔肯行可能佢隻腳仔未夠力行,如你格硬要bb行,佢隻腳仔會曲

公爵府

我個bb都13個月大,唔肯自己放手行,一定一定要大人拖住佢隻手仔先肯行,一放手就坐下,好細膽 大人拖住佢行佢行得好快!但其實佢未行得好穩,試過離佢幾步距離,佢沖過來,我反而想佢慢慢一步步行過來,我都想知有咩方法可以加強佢的自信心?

珍珠宮

好媽媽勳章

唔肯行咪由得佢.........比佢爬囉.......佢想行時,你都阻唔到佢.......每個人有每個人既時間表的

大宅

之前聽過, bb 1.5 yr 前比佢爬多d好呀, 可以訓練佢的協調能力
Happy

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

慢慢來, 小朋友實有好奇時間ga, 他肯行妳要付出更多精力啊!

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我囡囡都係歲半左右先識行~
慢慢來~ 不用太擔心
我之前都好擔心的,見身邊朋友d囝,女未夠一歲或一歲左右都識行...自己個心都好唔知點咁....唯有慢慢期待 ^^~
佢地一係唔行..一行就好快架啦~
加油!努力!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題