跳至

首頁

尾頁

大宅

我地而家仲搭唔搭得飛機架?

我而家24周3日,可唔可以搭飛機架?當然系短途架,個零鍾,唔知得唔得呢?或者你地有無人仲飛來飛去架?

等待驗證會員

Re: 我地而家仲搭唔搭得飛機架?

應該可以搭飛機............您打電話去航空公司問吓啦.............或者要醫生紙..............

複式洋房

一般來說:b4 34weeks是可以... 但好depend 你身體狀況...airline 會 request doctor letter o架...

仲有Dmain point:If 你超過咗6個月,記得book機票前同你個agent 講清楚同remark你已有BB,等航空公司mark個寬闊D的位比你

我過兩星期(28weeks)會飛返香港,我老公話我可以upgrade's 機會好高

P.S. 我搭CX o架 :mrgreen:

大宅

而家已經買左機票返來啦,系我奶奶去買既,唔知佢有無同航空公司講我有左BB呢...
不過既然可以搭,我諗都無乜問題架啦~

複式洋房

wysz 寫道:
而家已經買左機票返來啦,系我奶奶去買既,唔知佢有無同航空公司講我有左BB呢...
不過既然可以搭,我諗都無乜問題架啦~

你買咗邊間航空公司's ticket 呀? 你可以自己打電話通知航空公司,等佢哋預留個好位比你

唔好怕麻帆唔通知航空公司,因為搭飛機辛苦是自己

大宅

但係會唔會買唔到保險?

複式洋房

bbdog_2006 寫道:
但係會唔會買唔到保險?

u mean 旅遊保險?? 點解會買唔到?? 旅遊保險係保意外o架ma...

touch wood if 在旅遊中你特然sick(冒感、hurt到自己)有得保 but 因BB的問題就唔保... :tongue:

我現在用緊全年旅遊保,so清楚少少 :mrgreen:

洋房

I travelled by Singapore Airline 2wks before (22wks), I was asked how many mths of pregnancy at the point of check-in. The 地勤 said can't board if over 30wks ar. So better ask ask airline, different airline may have different rules.

大宅

msangelhk 寫道:

u mean 旅遊保險?? 點解會買唔到?? 旅遊保險係保意外o架ma...

touch wood if 在旅遊中你特然sick(冒感、hurt到自己)有得保 but 因BB的問題就唔保... :tongue:

但我見到有d條文寫住"不保懷孕期間"...唔知會唔會只係唔保bb, or 同時亦唔保孕婦??

複式洋房

bbdog_2006 寫道:
[quote]
msangelhk 寫道:

但我見到有d條文寫住"不保懷孕期間"...唔知會唔會只係唔保bb, or 同時亦唔保孕婦?? [/quote]

As I know, all 保險 plan in Hong Kong 都係有d條文寫住"不保懷孕期間"(除咗你加$$特別request保埋懷孕期外)... meaning 係你懷孕期間一齊同懷孕有關的不適,無論入醫院/see C+ 不保(eg.懷孕期間你feel到個肚痛,mostly醫生都話因為你個Bmake u sick,咁就冇得保o架啦

Anyway, 你都係買之前問清楚agent先啦! :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至