母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好痛呀~~~~~~~!!!點好???

我bb 9月29號出世 , 而家用?緊人奶同奶粉一齊餵 , 不過王生完佢第三日開始就谷奶 , 仲要痛到死死下 , 之後個乳房 , 又硬又痛同脹 , 痛到比唔到bb飲又泵唔到d奶出黎 , 而家個乳房一郁就痛 , 我好想餵多d奶比bb , 可以點做?????

男爵府

2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 好痛呀~~~~~~~!!!點好???

即刻去沖個熱水涼,然後先慢慢泵,可用熱毛巾輔助+輕輕按摩。

這世上有個不變道理,那就是耶穌愛您

複式洋房

有d暖袋係專用作敷胸部的, 如果你情況太嚴重, 可以買來熱敷,因為會o岩位d. 不過, 部通暖袋其實已ok. 最重要係熱敷. 我初初懶, 無咁做, 後來谷到一舊舊, 熱敷完再擠奶出來, 原來係幾有效.

複式洋房

今朝試過你地既方法, 擠完d前奶出黎好左好多 , 跟住就埋身餵小b之後就無再痛啦 , 我成日以為係我地去餵飽bb , 點知係佢幫返我.........thx 呀 , 不過下午比返奶粉小b飲 , 飲完一掃風 , 就嘔返曬出黎 , 連續兩餐都係咁..........但我比返人奶佢又無事........唔知點解???

大宅

佢會唔會對呢隻奶粉敏感呀!你有無飲奶途中掃風再餵呀!如果夠奶就唔好補奶粉,bb食得少

複式洋房

而家我餵多左人奶比佢 , 不過b女好似食極唔夠咁係咁同我要 , 個幾鐘就喊啦 , 一食就起碼半個鐘 , 仲次次食食下就訓著 ,訓著一放低佢佢又再要........ 而家bb一飲奶粉就嘔咁滯 , 食一半掃風比佢佢又嘔 , 醫生話唔一定要掃.........掃唔掃佢都一樣嘔 , 唉..........點好呢???因為隻奶粉係佢出世就飲 , 無理由飲左成個禮拜先敏感掛...........

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊