育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

雪印 VS 能恩

請問食過說雪印或能恩既,可否分享下,我BB食緊人奶,想同佢轉奶粉,但未決定食邊隻,係咪日日有便便?有無敏感?THANK YOU!

禁止訪問

Re: 雪印 VS 能恩

洋房

我個仔出院之後, 一直食金裝能恩, 都算ok啦, 便便好多時一日幾次, 不過間中2日先有便便, 因為bb開始食其他固體食物, 所以你要比多d水或者果汁比bb, 我個bb現在9個幾月大, 都有20幾磅, 哈哈!
?-(
奶粉轉讓 & 出售 思敏兒 (2號)舊裝2鑵400克 & 新裝1鑵350克($120) 2007年到期 請電Tel : 9104 3821 :-o :roll: :giveup: :roll:giveup:

別墅

能恩----我亞仔都係食呢隻奶粉, 我都覺得亞仔唔多識肥 .

男爵府

buibui: 我因唔夠奶..要補奶粉比 b食...因雀巢送 12 罐..能恩..所以咪唸住比佢食...點知亞妹佢死都唔肯食,. 後黎比 雪印佢食...食到 3 安..我都係比 雪印佢食囉..

大宅

我ar囡都係飲能恩,我都覺得ar囡唔係好長肉.

sarah622 寫道:
能恩----我亞仔都係食呢隻奶粉, 我都覺得亞仔唔多識肥 .

別墅

大宅

我個仔都係,因為咁0岩要轉大仔奶粉,所以順便轉過第二隻牌子,依家仲諗緊 ,如果有好嘅選擇,真係唔想佢飲苦味嘅奶,以前只飲奶唔識分好味唔好味,依家轉食固體食物自然識得分,呀仔依排都唔多想飲奶 ,我考慮轉森永

首頁

尾頁

跳至