想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

初次用D仔,可以分享下嗎?

大宅

Re: 初次用D仔,可以分享下嗎?

macymama
我成2個先1次m,有時3-4個月,有時半年都係咁啦,唔駛擔心喎......
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

別墅

有試過,
我都係經期唔準, 近3個月成4x日, 所以咪day28先排卵.
但真係好穩定地排完卵14日就嚟m.

別墅

請問可以o係邊度買d仔排卵紙,
我聽到好多姊妹都有用,不過我未試過.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

love-baby,

國內藥房有售. 請看PM. :mrgreen:

別墅

keroro_ct

我同你情況一樣呀, 等到好心急呀!!!!!!!! :-( :-(

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

macymama,

係呀~ 不過有時未必可能百分百同上線一樣深.

禁止訪問

男爵府

love-baby 寫道:
請問可以o係邊度買d仔排卵紙,
我聽到好多姊妹都有用,不過我未試過.

me too

別墅

我係請姊妹pollybell代買的,你試下PM佢

男爵府

畀面勳章

我都係一樣, day14開始都係上深下好淺(淺到要留心睇才見),咁到昨晚day16晚上, 下線就比之前深左d,但又冇上線咁深喎...
我想問下,係咪接近排卵期會係咁既情況呢?
我cycle 30 days (day2-day6)食左排卵藥

瑪瑙宮

fw9166,

係呀~~ 你可以6小時後再測. 今晚可以開工啦

>> day16晚上, 下線就比之前深左d,但又冇上線咁深喎...
我想問下,係咪接近排卵期會係咁既情況呢?

洋房

請問d仔係咩? 葯? 請指教!

瑪瑙宮

係大衛David 排卵條
KKC9693 寫道:
請問d仔係咩? 葯? 請指教!

別墅

miffmiff,
今日我係day17,(對上一次係24/9黎,),早幾日已經開個肚有少少痛,分秘仲未算太多,我由day10已經開始用d仔check,但係到今日依然仲係得一條上線,下線完全仲係睇唔倒... :cry: 我由上個月m小姐一走左之後,開始睇中醫,佢就叫我,由m小姐走左果日計起既第12日開始(即係今日)用排卵紙check,應該就差唔多呢幾日....但係......好似都仲未有[動靜] ......
我想問吓....用d仔日日check,係咪一定要見倒淺色下線,先可以會check倒上下都深架?會唔會一驗就會驗倒上下深既呢?
同埋一日係咪最好驗兩次(日頭/夜晚)呀??
麻煩晒!

瑪瑙宮

R小姐,

都唔一定, 有時好彩會係一check 就係上下深; 但通常會先測到淺下線, 跟住慢慢出現上下深

>>>>我想問吓....用d仔日日check,係咪一定要見倒淺色下線,先可以會check倒上下都深架?會唔會一驗就會驗倒上下深既呢?

如果未清楚自己的排卵日 / 或者經期較亂, 可以早晚測, 不過最好時間係10am-8pm, 同埋測前2小時最好唔好飲水

>>>>>同埋一日係咪最好驗兩次(日頭/夜晚)呀??

別墅

miffmiff,
如果未清楚自己的排卵日 / 或者經期較亂, 可以早晚測, 不過最好時間係10am-8pm, 同埋測前2小時最好唔好飲水

>>>2小時前唔好飲水,咁"dry"食唔飲係咪應該唔會有影響架??

別墅

miffmiff,
因為我頭先驗之前食左嘢,但係就冇飲嘢囉.... :wink:

瑪瑙宮

無問題的~ :mrgreen:
R小姐 寫道:
miffmiff,
因為我頭先驗之前食左嘢,但係就冇飲嘢囉.... :wink:

首頁

尾頁

跳至