想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家有無此情況啊?

hi all, 諗住這個月會bingo架啦, 點知3/10 m小姐又嚟左喇!

但今次m有d特別, 我在排卵後dodo, 之後feel到個肚有d感覺, 都好得意架, 跟住個身就有成個week都好熱好熱...好似發燒咁...來m之前一天有d啡色嘅絲, 到左3/10, & 4/10就係紅色, 來了兩天, 跟住 5/10 同 6/10又來好小啡, 跟住就乾淨晒喇!

想問下大家, dodo完之後覺得好熱, 係咪即係受到精啊, 但點解又會嚟m啊??
今次m的流量小又會係點啊??

Thanks

子爵府

2019勳章

Re: 大家有無此情況啊?

dodo完之後覺得好熱, 係咪即係受到精啊????咩理論黎架????無關係架.
排卵期因荷爾蒙影響也會有潮熱既感覺,但唔會持續好耐,只係間中會感覺倒有時好熱,你量體溫可能只得37.5度,但過一陣又無野,有幾日會是這樣.

cherry_bird 寫道:
hi all, 諗住這個月會bingo架啦, 點知3/10 m小姐又嚟左喇!

但今次m有d特別, 我在排卵後dodo, 之後feel到個肚有d感覺, 都好得意架, 跟住個身就有成個week都好熱好熱...好似發燒咁...來m之前一天有d啡色嘅絲, 到左3/10, & 4/10就係紅色, 來了兩天, 跟住 5/10 同 6/10又來好小啡, 跟住就乾淨晒喇!

想問下大家, dodo完之後覺得好熱, 係咪即係受到精啊, 但點解又會嚟m啊??
今次m的流量小又會係點啊??

Thanks

別墅

hi 兩位,

基本上,在一般情況下,在發生性行為後來經,可以代表沒有懷孕。但亦有例外情況,即使有月經也不表示你沒有懷孕,因為那要視乎發生性行為的時間與經期的日子相距的日子,如果,在來經時進行性行為,因為有女性會在行經時排卵,而精子的壽命一般可達72小時,故即使來經也可懷孕。

哩個係"母親的抉擇"

別墅

無啊, 我聽D sisters 講話bingo左會持續12日高溫, 但我都覺自己高溫左成個week啊..所以唔知係咪受左精但著床唔到呢?

[quote]
pollybell 寫道:
dodo完之後覺得好熱, 係咪即係受到精啊????咩理論黎架????無關係架.
排卵期因荷爾蒙影響也會有潮熱既感覺,但唔會持續好耐,只係間中會感覺倒有時好熱,你量體溫可能只得37.5度,但過一陣又無野,有幾日會是這樣.

[quote]

子爵府

2019勳章

應該係排卵日既低溫計起持續16日以上先係BINGO.,唔係12日.
cherry_bird 寫道:
無啊, 我聽D sisters 講話bingo左會持續12日高溫, 但我都覺自己高溫左成個week啊..所以唔知係咪受左精但著床唔到呢?

[quote]
pollybell 寫道:

[quote]

大宅

pollybell,
我又黎咁情況啦,噚日check到上下深,今日又係,咁點呀?請幫忙分析下。
今個cycle係咁:
day14 36.34 上深下淺
day15 36.33 "
day16 36.44 "
day17 36.45 冇線
day18 36.55 上深下淺
day19 36.64 上下深 dodo
day20 36.38 上下深

首頁

尾頁

跳至