母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB皮膚問題??

BB面部D皮膚又紅又出粒粒, 好似熱氣生暗瘡咁, 我係餵人奶, 會唔會因為我每朝炒薑飯食熱氣呢?? 點算好??? 有無辦法或食療可令BB皮膚又白又滑呢???

男爵府

Re: BB皮膚問題??

我都係餵人奶呀,女女三星期大時已經出粒粒lu,其實吾關我地食野事呀,只是因為bb皮下油脂問題,佢會慢慢退....
我就買左金銀花同佢抹面,大約一兩星期就好lu,現在女女面仔靚靚
你可以上我女女個網到睇呀
http://www.babyhome.com.tw/bb/136741

大宅

多謝你回覆, 你囡囡d皮膚真係好靚喎 , 你囡囡出世時係唔係都係咁白架? 我囡囡d皮膚有時紅有時黑, 有咩方法可以白d呢? 我囡囡响醫院返屋企後就用金銀花沖涼至今, 係近兩日至起粒粒, 所以我先至懷疑係自已飲食有關, 希望好似你所講慢慢退啦! :wink:
my1215sui 寫道:
我都係餵人奶呀,女女三星期大時已經出粒粒lu,其實吾關我地食野事呀,只是因為bb皮下油脂問題,佢會慢慢退....
我就買左金銀花同佢抹面,大約一兩星期就好lu,現在女女面仔靚靚
你可以上我女女個網到睇呀
http://www.babyhome.com.tw/bb/136741

男爵府

ELAINE2006
點解你要次次都用金銀花同女女沖澡呢,咁你自己本身食野方便清吾清呢,如果你覺得係自己食野問題不如你試下吾好餵人奶或者你試下食得清o的睇下女女好吾好o的law
我女女出世時冇現在咁白呀,佢哥哥仲白呀,初初我都幾驚女女白吾番,因為哥哥出世時已經好白呀...

大宅

my1215sui,
我食野都好清, 成日用金銀花沖涼因為買多咗, 其實用金銀花沖涼要用幾耐先至好呢?
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊