自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

大人患濕疹請幫忙~

我老公患濕疹多年, 除了冬天會好D之外, 天氣又濕又熱既時候就會係經常出汗既地方出濕疹(老公都好大汗), 患處會好痕養忍唔住抓完後又損非常煩腦, 請問有冇有效治療方法, 醫生或食療方可提供萬分感激~

大宅

Re: 大人患濕疹請幫忙~

有冇人回應? 唔該幫下忙~

洋房

月見草,你去睇睇...........
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006050900176
ling
該用戶已被刪除

大宅

你試下去萬寧買一隻含松焦油既番梘, 佢個味唔好聞, 不過我老公用佢沖涼沖左3,4次已經好番好多

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

去睇皮膚醫生啦! 我妹妹個男朋友又係患濕疹,都幾嚴重,睇左葉醫生就好番晒,唔dup症,睇左3次,就叫佢唔駛番黎覆症,但一定一定要戒口.,同勁多人睇,要預約.
葉祺焜醫生 2417 3883 (荃灣)

大宅

我有濕疹都有好幾年,係2005年去日本既時候,個導遊介紹試左一隻藥膏,只係搽左2日就已經好好多,之後keep住搽左幾日就好左,雖然e+久唔久都有發,但次數已經少好多,所以e+有朋友去日本我都托佢買返2支看門口.

大宅

好媽媽勳章

我睇中醫醫好.

大宅

oscarBB,
可否pm告知我中醫地址?謝謝!

大宅

可唔可以話俾我知個藥膏名ar?我下個月去日本想買番支。

thanks!
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

大宅

Grccfamily,

麻煩你告訴我知那支日本濕疹膏名ar

thanks
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

複式洋房

<轉貼>調理皮膚濕疹湯水

成因
 濕疹是皮膚發炎,多數原因是接觸性引致,也有些是服食藥物或體內病變引起。以中醫解說,即氣血失調、肌膚失滋。

調理材料
 蒼耳子四錢、防風四錢、當歸片三錢、赤芍藥四錢、白蒺藜四錢、牡丹皮三錢、雞血籐五錢、生地黃八錢、蟬衣錢半、地膚子四錢、白蘚皮五錢、浮萍四錢、生北

大宅

oscarBB,
可否pm埋俾我

LEON 寫道:
oscarBB,
可否pm告知我中醫地址?謝謝!
[img][/img]

大宅

wongpy

個名係FLUCORT F,個盒淺藍色,係日本好似卓悅d化妝品公司實有.

大宅

Hi, Grccfamily,

請問幾錢一枝呀??? Thanks.

禁止訪問

大宅

呢個藥名有cort, 應該是有類固醇成份的, 請查看一下.

若是有類固醇,建議大家最好睇醫生先, 因為類固醇不宜自己自行購買, 因為類固醇有分

子爵府

Grccfamily,

麻煩你告訴我知那支日本濕疹膏名ar

thanks

大宅

試下呢支藥膏吖,幾好架! (SYNALAR)
喺十字藥房有得買...
我都係咁架..一到夏天就呢到抓嗰到抓..
但每次沖涼.等患處乾左,就塗些藥膏.
塗3幾次就OK喇!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁請問3個月

首頁

尾頁

跳至