跳至

首頁

尾頁

洋房

開刀媽媽傷口乜色呢??

我7月22號開刀生ge,宜傢個傷口條“嗱”都幾深色,我個醫生都有比左D疤痕X我,唔知仲有無其他方法可以令佢快D無咁明顯呢?

男爵府

畀面勳章

Re: 開刀媽媽傷口乜色呢??

我淺紅色.
但其實都睇唔到架啦,係咁低~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

我深紅色呀! :-( :-( :-(

大宅

我都仲係紅色呀, 有時仲會痛下痛下, 你地有冇呀?

男爵府

我就淺紅色, 不過間中會有d痕, 間中又有d'扯'住痛. :cry:

大宅

2019勳章

我都仲係紅色呀...邊位會痕同成日扯住痛。

係喎...你地D period 到左未...我生完咁耐都未黎呀...而且我仲要係冇乜餵過人奶...

男爵府

Chrisse,

我 D period

大宅

淺粉紅色....有肉牙添,自己摸到都覺得核凸 :tongue:

男爵府

^Vivi^,

你有無用d防水膠布貼呀? 我個醫生叫我貼3個月(每隔3days更換), 我都是剛剛無貼ja, 而家個傷口得1條線咁.

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我7月29日開刀生, 而家傷口淺紅色, 不過只係得一條線, 我個醫生話傷口埋得靚唔靚同皮膚好唔好及有冇亂食野有関喎

大宅

我個係淺紅色...我生完到而家都未有period...
我只不過係每日餵1次人奶之嘛

洋房

我都未來啊…………唔知喺未餵人奶關繫呢

大宅

Barbie_jj 寫道:

me2 :-(

洋房

唔知媽咪有無試過摸下條痕週圍好似又d痺痺地咁呢

大宅

Barbie_jj 寫道:

Barbie_jj,

好耐無見啦, 亞b好可愛呀

我都係開刀, 都係比較紅d, 反風落雨就嚟架啦, 好痕又有dd咁多痛架, 其實都會維持好一段時間架喎, 包埋今次我都做咗3次手術, 都會有呢d後遺症....不過都無大問題0既

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

me too ---
反風落雨就好痕又有痛!!!:-(

zachu 寫道:
我個係淺紅色...我生完到而家都未有period...
我只不過係每日餵1次人奶之嘛[/quote]

複式洋房

我係淺紅色,不過我都有肉牙.可能係過左十二朝之後都無貼膠布啦.

我到而家都未有period呀,因為我重有餵人奶,不過都係一日三次到.

別墅

me too ... :-( 有時仲會痛下痛下 tim ...

MANSAU 寫道:
唔知媽咪有無試過摸下條痕週圍好似又d痺痺地咁呢

首頁

尾頁

跳至