跳至

首頁

尾頁

別墅

係吾係一定要俾湯同菓汁bb飲?

食蔬菜蓉同菓蓉係唔係一樣?

等待驗證會員

Re: 係吾係一定要俾湯同菓汁bb飲?

只係俾多d 口味佢地嘗試咋.....
而家我都有俾1oz橙汁+1oz 水俾亞囡飲, 飲得好快.. 好鍾意飲!!! 佢成日見到我地食野/ 飲野, 都會想"wear"來食... 我地如果食緊生果就會俾佢lam 咯...... 俾遲d都嗌到拆天!!!

洋房

我果b有飲豬肉/魚湯,無比菓汁佢飲!

(題外話moubb你既bb係唔係3月23日係聯合出世架?我BB都係,佢都係全人奶B,唔知我地係餵奶室有冇見過呢?)

大宅

我初初(大概5个月)都有比HENZ 苹果汁BB饮,开头好中意饮,但而家不喜欢了.

(hello:moubb,水无月,我BB都是3月23日出世的,我是半人奶,而家中喂紧)

大宅

Re: 係吾係一定要俾湯同

hi..
我阿女勁中意像果汁,
一日可以飲8安(早, 晚各4安),
不過我係自己整果汁0既,
apple, pear, banana, 布林, 陽桃, 提子等等都飲過,
(每次用2 or 3種生果 mix)..
比佢飲過現成個d 果汁, 佢吾飲同打泠震..

仲有呀..我個女都係 3月23日出世0架

別墅

唔係呀,我阿b3月26日於養和出世。

水無月 寫道:
我果b有飲豬肉/魚湯,無比菓汁佢飲!

(題外話moubb你既bb係唔係3月23日係聯合出世架?我BB都係,佢都係全人奶B,唔知我地係餵奶室有冇見過呢?)

洋房

I heard from others that BB can't take too much juice each day. Around 4 oz per day is enough. But sorry I forgot the reason.

大宅

bb-hoho:

thank you, 我check下先!
不過你講4安 juice係開左水, 定純 juice only??

如果日飲8安, 係用4安純果汁加水變8安,
吾知又得吾得呢?

首頁

尾頁

跳至