夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

如果個奶奶同佢的親戚係我呀媽面前講我同我媽咪壞話..你會點...

:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

大宅

有「營」勳章 好媽媽勳章

Re: 如果個奶奶同佢的親戚係我呀媽面前講我同我媽咪壞話..你會點...

我會除左阿B條屎片叫佢聞下,問下佢個咀係咪都係咁既味,係咪食左屎,把口臭得咁緊要.

大宅

Re: 如果個奶奶同佢的親戚係我呀媽面前講我同我媽咪壞話..你會點...

咁無家教既人唔洗理佢,正一八婆

大宅

如果我在場, 我會黑面, 再求其搵d藉口同阿媽走先, 返屋企同老公投訴, 講明以後唔會俾我外家同老公果邊d人聚會 :tongue:

別墅

乜你99咁無品 ?-(

別墅

媽咪話以後都唔會同佢一齊bbq...話"怕怕喇"....
媽咪都知佢成日講事講死非...99唔可以唔係佢面前講..電話講都得唶...洗唔洗咁急要立刻講...

下年我都唔會同佢慶祝中秋...我寧願同媽媽..bb一齊過...都肺是同佢八婆過....

99更過份係...有我62的親戚上埋我地間屋...佢右同人傾新抱經....佢話我日日放7,8點...要做人識做的..暗示比多的$$..."你對我好..我對你好"...搬出這句說話...我 ..我日日都6:30番到湊個仔..何來我咁late 回家要佢幫我湊我咁晚... 成一大開隻眼講大話...我忍佢...唔出聲話佢...
:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

別墅

樂樂豬媽媽,
唔好咁 , 你99無品, 無家教, 睬佢都多餘. 唔好同佢一般見識....呢d人得吋進尺, 真係
你做得啱, 忍佢, 唔好出聲話同佢 , 千萬不要令佢鬼計得逞!!!!!!

我支持你

男爵府

當面鬧返佢囉,99唔比面阿媽,點解我要比面佢

子爵府

好媽媽勳章

如果你奶奶唔係係你面前講...咁你咪唔好理佢...當聽唔到...唔知道囉...有陣時人傳人...中間會加鹽加醋...如果係你親耳聽到...咁你咪忍佢囉...如果忍唔到...你咪出聲同佢講囉...

[url=http://lilypie.com][img]

侯爵府

我會同佢玩野架!!
我會係佢d親戚面前扮到對佢好好, 又斟茶第水, 又噓寒問暖, 等d親戚覺得我都唔係佢所講既咁差姐, 然後等d親戚走左啦喎, 咪變返自己囉!!

呢個方法我用過架~~ 未結婚前佢成日同d3姑6婆講我壞話, 到決定結婚, 其中一樣麻煩野就係我地係分開擺酒既, 男家果時我同老公就當然坐男家啦, 但佢要求女家擺酒果時我地都坐男家!! 咁我咪火起囉, 叫老公同佢講(我唔會自己出面咁笨既), 酒樓經理都話係邊個比錢就坐邊邊架啦!! 佢就死都話因為已經入左門, 所以點都要坐男家果面, 仲話如果我地唔坐男家果面, 佢地就唔黎!!!
我心諗, 你咪唔好黎囉, 有乜所謂姐, 反正係我屋企人請飲, 你唔黎仲好, 費事成晚見到你黑口黑面!!
跟住佢拗唔贏, 就打電話同d3姑6婆講, 以為人地一定撐佢, 點知人地話咁係正常, 仲問返佢如果佢有個囡, 自己出錢比擺酒錢都唔可以同自己坐, 佢會點諗!! 跟住99見冇人撐佢, 佢就話我地可以坐返女家(仲要講到好偉大咁!!), 件事總算平安度過!!

所以話呢, 同99 d 3姑6婆打好關係, 真係有起事上黎, 99聽佢地講都唔會聽我地講架!! 有乜野由佢地把口講出黎, 99接受度高好多!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

複式洋房

妳奶奶人品極之差..

別墅

樂樂豬媽媽,
你99講左d咩野ar
同埋當其時你老公有咩反應ar

大宅

你奶奶太無品

大宅

你奶奶人格好有問題, 叫佢睇心理醫生啦

男爵府

我又講下先﹐我個老爺同奶奶年紀好大﹐兩個都成七十幾﹐我地係一齊住﹐間屋就係我老公自己買﹐因為我奶奶有類風濕性關節炎﹐手同腳都曲﹐甘當時我老公係佢兄弟中第一個買屋﹐佢細佬細妹咪搬來一齊住 佢細妹一讀完書就自己搬出來住﹐但細佬就住到我大B出生之後。我由決定結婚開始以經同老公講明﹐如果我地有小孩時佢侄仔要返佢屋企﹐係呀你地無睇錯﹐我老公要養佢亞哥個仔﹐我都好唔明我老爺奶奶自己身體又唔好﹐又唔識講(我住在荷蘭﹐講荷蘭文架)﹐學什麼同人湊仔﹐小孩有病又要我老公請假同佢睇醫生 :tongue: 又唔比小孩上幼稚園﹐成三歲都唔識講野﹐鬼咩由早到晚對住兩個老人﹐又唔出街 唔好話人﹐鬼都唔見多隻(我地真係見鬼多過見人 )
講回正題﹐我從來都唔使佢地幫我湊仔﹐因我係無工做﹐我老爺就烹飯﹐甘我有左第二個時已經吵過幾次﹐我從來都唔比佢地單獨同我個仔一齊﹐當我入醫院要生時﹐我係想我媽幫我睇住大﹐但好唔好彩第二個早出細成三個星期﹐我媽本身已經早早請假﹐但當我陣痛時我媽要開工﹐我媽同我妹即刻請假﹐甘我只好同我仔去我媽度先﹐我老爺奶奶想我留番我仔同佢地兩老在家﹐我當然唔肯﹐老公咪同我同亞仔在醫院等我媽。。好快我媽就到了醫院﹐點知我老爺奶奶又自己去了醫院﹐甘我媽就湊住我仔等我生。。我老爺奶奶話我媽點教女架﹐話我無家教 甘我媽咪就話我未嫁時都唔係甘既 :tongue: 好在我媽好家教無同佢吵 之後又在我媽同我妹面前係甘數我 我真係憎到佢地死 你地甘唔鐘意點解唔搬開住﹐重要同我住
好在現在已經搬開住﹐唔係佢唔死我比佢激死
Nijnje

複式洋房

你個99勁無品! 講人是非好心0係人背後講啦!

子爵府

2019勳章

呢d99真係好焦品,佢唔要面都唔駛俾面佢

洋房

我99唔知係我面前話我阿媽
仲會係我同老公面前鬧佢2個女
咁當然啦~你種人咪就係見人講人話 見鬼咪講鬼話囉
分化成家既感情
呢d阿媽你見過未?

侯爵府

allyman 寫道:
我99唔知係我面前話我阿媽
仲會係我同老公面前鬧佢2個女
咁當然啦~你種人咪就係見人講人話 見鬼咪講鬼話囉
分化成家既感情
呢d阿媽你見過未?

我99都係架!! 係大仔面前話第2仔, 係第4果個面前充就話大仔!! 仲要老作d point出黎講是講非!!
好彩佢地4兄弟好fd, 成日會傾計, 有時講返出黎, 真係得啖笑囉!!!
而且大家會通風報信, 今日99同4少講嬲左我老公, 4少又會打電話同我地講返, 叫我地小心d, 聽日99同我老公講嬲左3少, 我地又會打電話同佢講返!!

仔都係咁, 何況新抱呢, 日日都係度講是講非!! 真係唔明, 乜有咁好玩咩!! 做返d正經野好過啦!!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

我阿媽同我99好少見面, 而我老爺d親戚都好錫我, 我99一彈我佢地就即刻幫我, 所以我99只會同佢班'上等人'阿太講我是非, 而我又唔識佢地, 佢仲意講就講飽佢

首頁

尾頁

跳至
熱門主題