自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問下有咩食品KEEP住食對女人好..?

有咩KEEP住食可以養顏,養身.....(個樣成日都好殘,想諗D食療比自己試下)

水晶宮

好媽媽勳章

Re: 想問下有咩食品KEEP住食對女人好..?

豆漿比鮮奶更好, 豆漿含有黃絧素, 對女人好好!

想面色好, 每朝早用十多粒杞子沖水飲, 包妳有效!!!

如果比得起的話, 花膠就是不二之選!!!

我有個朋友, 今年四十多歲, 塊臉是看不出毛孔的,還立立令!!!她由廿五歲開始就每星期食兩次花膠,太約用$2000一個月買花膠食.

子爵府

圓肉…焗水飲

翡翠宮

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

白鳳丸都ok 及養命酒

男爵府

其實雪耳同花膠功效係咪一樣嫁...?圓肉係咩黎嫁...??有咩功效

民房

食靚嘅蛋白粉啦, 二百幾之嘛平過食花膠又好快見到食咗好唔好~

男爵府

旦白粉係咩黎嫁..?邊買...?

大宅

我同意!!!
Pulmma 寫道:
豆漿比鮮奶更好, 豆漿含有黃絧素, 對女人好好!

想面色好, 每朝早用十多粒杞子沖水飲, 包妳有效!!!

如果比得起的話, 花膠就是不二之選!!!

我有個朋友, 今年四十多歲, 塊臉是看不出毛孔的,還立立令!!!她由廿五歲開始就每星期食兩次花膠,太約用$2000一個月買花膠食.

大宅

梗係花膠好過雪耳啦!花膠有膠原蛋白,對皮膚、骨骼都有好處,雪耳就清潤。圓肉係龍眼肉干,功效係安神。
卉卉 寫道:
其實雪耳同花膠功效係咪一樣嫁...?圓肉係咩黎嫁...??有咩功效

水晶宮

好媽媽勳章

MrsYim 寫道:
梗係花膠好過雪耳啦!花膠有膠原蛋白,對皮膚、骨骼都有好處,雪耳就清潤。圓肉係龍眼肉干,功效係安神。[quote]
卉卉 寫道:
[/quote]

我有個uncle 是中醫, 他說, 燕窩和雪耳的功效差不多, 他都不建議我食燕窩養生, 他都是推介我食花膠, 記住不要食花膠筒, 花膠筒食十斤都不及食一両靚花膠, 買d 一塊塊厚身d,太約千八至二千蚊一隻可以燉到八至十次到的花膠就好好的! 我冇咁豪,一個星期食一次左右,都好不得了!

還有旦白粉,我猜都是康x萊!!!其實都ok!我都有食過,不過以功效來說,我還是選杞子和花膠作為我補身之選!

男爵府

如果花膠一個星期食2次(唔係靚果D)咁應該點食呀...??(除左煲湯..重有D咩方便D既方法

男爵府

2019勳章

卉卉 寫道:
如果花膠一個星期食2次(唔係靚果D)咁應該點食呀...??(除左煲湯..重有D咩方便D既方法

燉鮮奶.

首頁

尾頁

跳至