跳至

首頁

尾頁

大宅

如果請工人最遲幾耐先幫佢地去勞工局辦手續呀?

因為我想試清楚d先請佢地呀 仲有我晴晴咁怕佰生人,我好驚佢吾跟呀,十時間得一個"生暴"人同佢係屋企我驚佢有排都適應吾到呀 :-( 仲有我要返工無時間教 :-( :-( :-( :-(

伯爵府

Re: 如果請工人最遲幾耐先幫佢地去勞工局辦手續呀?

COCO,您首先要去勞工局攪左個外勞額先得ga,佢要批左您可以請先得ga,最遲幾耐先幫佢地去勞工局辦手續?無話幾耐,當然要係佢個visa到期前la,我唸您最多可以試一星期呱,問下agent lor,如果您真係想請歌d,咁您就快d去攪外勞額先la

大宅

三盞燈果頭有d外勞公司,你可以試下

大宅

bala~
我個無經agent架,係我朋友個工人介紹咋,點樣攞額呀 ?-( 吾係好晴呀,即係我試住工先,都要先攞額啦喎 ?-(

伯爵府

cocoWong 寫道:
bala~
我個無經agent架,係我朋友個工人介紹咋,點樣攞額呀 ?-( 吾係好晴呀,即係我試住工先,都要先攞額啦喎 ?-(
係呀,等批都要一段時間GA,您 攞左先,慢慢搵工人都未遲,不過係去高士德歌個勞工局,吾係3盞燈歌間WO,當然試工期間您吾洗簽佢住LA,到OK左,您先再入紙去勞工局到請佢LOR

大宅

bala~
咁去勞工局攞額要d咩手續同資料架

侯爵府

COCO
你囡囡咁跟之前個阿E, 做咩要轉o既?

大宅

我都吾想架,佢個證到期啦,要返去攪,仲要廿幾日先有,仲吾知得吾得tim,我都好驚晴晴喊呀 :-( :-( :-( :-( :-( :-( 仲有d越南我未請過架,好驚又好似好耐以前一個工人咁打晴晴pat pat呀 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
stephenietam 寫道:
COCO

伯爵府

bala~
我吾知wo,老公攪ge,您打去28336960到問下佢

大宅

bala~
吾該你
BABALALA 寫道:
[quote]
bala~
我吾知wo,老公攪ge,您打去28336960到問下佢[/quote]

大宅

oh...希望亞e快d返來啦...
我都吾想架,佢個證到期啦,要返去攪,仲要廿幾日先有,仲吾知得吾得tim,我都好驚晴晴喊呀 :-( :-( :-( :-( :-( :-( 仲有d越南我未請過架,好驚又好似好耐以前一個工人咁打晴晴pat pat呀 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( [quote]
COCO
[/quote]
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

貓仔~
多謝關心,至慘係我又病大囝又病左,天日都吾知點算 :-( :-( :-(
最愛=貓仔 寫道:
[quote]
我都吾想架,佢個證到期啦,要返去攪,仲要廿幾日先有,仲吾知得吾得tim,我都好驚晴晴喊呀 :-( :-( :-( :-( :-( :-( 仲有d越南我未請過架,好驚又好似好耐以前一個工人咁打晴晴pat pat呀 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( [quote]
COCO
[/quote][/quote]

大宅

乜咁大獲呀? 你剛轉工就搞到你頭痛...希望佢快d好啦...

我老公早二日都病左(佢好少病)...應該係天氣問題...
貓仔~
多謝關心,至慘係我又病大囝又病左,天日都吾知點算 :-( :-( :-( [quote]
最愛=貓仔 寫道:
[quote]
COCO
[/quote][/quote][/quote]
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

你係想請e+果個定係以前果個先?? 你要think seriously 呀!!:cheeze
d bun bun要簽約架wor,最少都一年啦
其實唔洗煩啦,果d手續,d bun 仲知定過我同你呀,我屋企個bun都係由親戚個bun介紹架,需要到d文件全部ready好,連contract 個sample都比埋我睇tim,不知幾醒呀!!!如果都仲唔知可以去勞工局查詢,佢地會教你 :
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

伯爵府

但您去"新"請個額一定要親自去ga ma,contract sample係勞工局到有得攞, 人人都攞得ga

大宅

咁果兩個steps一定唔少得啦!!!
1>移民局
2>勞工局
right
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

伯爵府

心銘媽咪 寫道:
咁果兩個steps一定唔少得啦!!!
1>移民局
2>勞工局
right
去左勞工局先,真係確定左請邊個工人,就去移民局

大宅

coco:

[size=x-large]check pm

複式洋房

不過,勞工局未批之前就到家裡工作,應該是不合法的呀..小心小心
Little Raphael 係我的心肝寶貝,2006年8月19日在香港嘉諾撒醫院出生,出生時重3.54kg,願與大家一起分享他的生活點滴...Welcome...

首頁

尾頁

跳至