跳至
[2006年] 好激氣呀!!!

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

好激氣呀!!!

大宅

Re: 好激氣呀!!!

Can u rent a small department only for your 62. It's really danderous if u still live with your 62. :cry:
該用戶已被刪除

禁止訪問

環保接龍勳章

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

該用戶已被刪除

別墅

suki_ng_doraemon,

都唔知應該講咩好,只希望你地冇事同快d有團體幫到你地啦,彧者寫信去傳煤唱佢地比d壓力佢地啦
該用戶已被刪除

大宅

do you need a good social worker? I had some family problem experience and search for a good adviser is not easier, especialy when you are pregnant. I am pragnant too when those thing happen. Anyway, let me know if you need a good social worker to talk/advise.

Moreover, the social worker is located in shun wan, hence if you not living in that area. The fee will be $500 per visit. But I am strongly suggest to visit a good one. For example, I visited her 2 times and felt much better personal and her advise also help me to think for the best way to solve the problem and the worst case will be happen.

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

其實你62幾多歲呀?
我知道單身年老長者(65歲或以上)輪公屋好似2-3年到之嘛, 我有朋友佢同埋佢麻麻一齊申請公屋, 房署話佢因為有長者一同申請, 之後2年就俾左間2人公屋, 仲耍係新樓添呀。

如果有社署轉介問題個案, 應該仲快有啦, 有D人一年唔夠都有中轉屋住啦~
該用戶已被刪除

伯爵府

希望你嘅問題早日解決到啦, 可以安心生bb出嚟

該用戶已被刪除

別墅

點啊, 過左幾日有冇咩回覆啊...

[quote]
suki_ng_doraemon 寫道:
個社工剛剛致電來.主要係講返佢知道我地已搵左議員幫手,佢好想知我同議員講左d咩.....
佢梗係俾人 啦!
咁我梗係同佢講,你同我講咩,我就同議員講左d咩羅!
之後,講一兩講,佢又重覆講返件事,一d都無解決方法.之前我同佢講,我已問左房委好多問題,房委已解答左我應怎做.
但佢又講,佢
該用戶已被刪除

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Hi, 我係0703媽媽, 路過都替你擔心, 不如你拿拿聲揾傳媒幫手啦, 不過件事就會揚開, 都好過而家日日驚餐飽, 而且重係涉及你奶奶&小朋友添, 傳媒的力量有辦法令社署關注, 迫佢回應你的家庭問題, 唔可以拖, 就算轉個社工, 要佢重新了解都太遲
該用戶已被刪除

伯爵府

總算都有d進展, 希望社署快d找到屋比你62啦

該用戶已被刪除

伯爵府

suki,

今次社署好快手喎, 咁快找到間屋比你62, 希望你哋聽日搬你62d嘢順利啦

首頁

尾頁

跳至