夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

我想離婚,我可以怎做

我老公欠卡數幾十萬,我己先後借了20萬,99又借10萬,
但9月份又收到10萬卡數,我己感厭倦了。不停地替人教
仔,不停地說教,但他又不停地重覆。
7/10他竟然去了玩電腦而將9個月大女兒跌落地,做人不
負責任。
又常在我面前說哪個女人很美,很想和她上床及見到一些
15、16歲少女又說,他的弟弟想動。
又說與ex女友有感覺,想收她做二奶,此男人要來何用,
但我們又有個9個月大女兒,我可以怎做。
我己哭過無數次、傷心無數次,我心己不想再見到他,
但又可以點做

男爵府

Re: 我想離婚,我可以怎做

佢真係個賤精
呢d人要唔要都罷,
做埋咁多累人累物既野都全無歉意

大宅

快D離婚, 唔好累咗個小朋友, 呢D人唔死都無用,

複式洋房

你應該開始為你同bb將來打算,如果離婚,你經濟能力負擔到的話,都可以選擇,最緊要都係你要對自己既選擇努力,支持你,努力啊!!

子爵府

咁嘅男人都有嘅!!
你要堅強d, 好好養育女兒呀!! 支持你~~

男爵府

只係欠卡數巳經要同佢離婚, 有個一石二鳥方法就係叫收數佬剪左佢先幫佢還卡數, 睇佢俾人剪得幾多次

民房

經濟能力我一般是沒有問題,但日後怎面對女兒及家人呢?
她只有9個月, 但若他死性不改,我會硬着面皮離婚,我
的父母是不知道此事情的,我很怕面對。

大宅

leelris:

佢連15、16歲都想....原諒我講得難聽,要保護自己個女,因為自己既女女他朝有日會長大。

既然有能力,唔好為到其他人眼光喇!妳已經盡力,妳唔係唔想,而係再冇能為力。

點都好,唔好太過傷心,而家應該要為自己同女女著想。

leelris寫道:
我老公欠卡數幾十萬,我己先後借了20萬,99又借10萬,
但9月份又收到10萬卡數,我己感厭倦了。不停地替人教
仔,不停地說教,但他又不停地重覆。
7/10他竟然去了玩電腦而將9個月大女兒跌落地,做人不
負責任。
又常在我面前說哪個女人很美,很想和她上床及見到一些
15、16歲少女又說,他的弟弟想動。
又說與ex女友有感覺,想收她做二奶,此男人要來何用,
但我們又有個9個月大女兒,我可以怎做。
我己哭過無數次、傷心無數次,我心己不想再見到他,
但又可以點做

複式洋房

咁CHEAP既野都講得出,有無攪錯呀!即刻同佢離婚啦,有無能力都係咁話,佢仲可以俾到咩能力你呀?佢個人咁CHEAP,小心你個女添呀!(如果令你有hard feeling既話,真係對唔住!)

你都唔駛再去理你d屋企人點諗啦,有邊個父母想個女咁呀?你咪將個事實講俾佢地聽羅,我諗佢地會覺得你要一早離婚添呀!

複式洋房

你唔可以話怕面對 ,要面子就不了了之 ,比著係我 ,離左好耐lu ,我唔會理我家人點睇 ,最多未人話下 ,有咩咁大不了 ,好過以後既日子成日都唔開心 ,辛辛苦苦咁過 ,做女人既 ,冇話冇左個男人生活唔到架 ,個女大左一定會明白你既 ,站起來啦bb個媽媽 ,呢d男人要唔要都把啦

男爵府

leelris 寫道:
經濟能力我一般是沒有問題,但日後怎面對女兒及家人呢?
她只有9個月, 但若他死性不改,我會硬着面皮離婚,我
的父母是不知道此事情的,我很怕面對。

如果因為呢個人而維繫一個所謂的"家",你有冇諗過其實跟本就係家不成家?我諗而家的年代唔係仲要有所謂的:啞忍、做女人就係咁架喇、我嫁左比佢就係咁架喇、認命等等咁下化?!我相信將來你家人同女兒會明白你的決定,相反,如果唔係,將來因為呢個人而令到個女有咩事,你又認為到時個女又會點諗?
淡而無味

複式洋房

其實呢個男人有幾賤, 你自己心裡最清楚, 經濟方面: 欠人幾十萬卡數, 還要你幫佢借錢還,佢可以係呢方面俾到咩保障你?
人格方面: 你都寫得好清楚, 佢講到咁, 有無理過你感受?
佢對你還有無情? 如果俾唔到一個完整既家你, 兩人又巳無
情, 請問還點解要勉強在一起?
做人係為自己而生活, 我相信你屋企人及你個女將來會明白
你, 你應該好好諗清楚, 呢個男人還有咩值得你留戀~

禁止訪問

伯爵府

熱血金章 大廚勳章

居然係你面前說出不像話的話, 他真的很不尊重你o請早早為自己打選一下o

複式洋房

家人永遠係最鍚自己嘅人,只要你坦白同佢哋講,佢哋一定會支持你,而個女你只要等佢大d再同佢講番媽咪點解要同爸爸分開,個女都會明白你!!!努力呀!!

別墅

正常一個男人點衰都唔會同老婆講d咁

複式洋房

一個人的人格應該唔係現在才顯現出來, 除非你們認識唔係好耐就結婚, 不過點都好, 佢可以係你面前咁講說話, 背後必然更離譜, 一點尊重都無, 為了個女, 速速離開吧, 一個bb從小就在這樣的人身邊長大, 你想他將來成為一個怎樣的人呢? ?-( ?-( ?-( ?-(
:-) 人在擁有時懂得珍惜 當失去時也不用嘆息 :pint:

複式洋房

When my bb was near 6 months' old, I thought of divorce. Men are selfish and they will not sacrifice their time to look after their children (still addicted to their computer games).

I understand your feelings because at that time this needed the greatest courage and support from my family and friends. The only fear is that my 99 (always claiming that she is capable of baby sitting instead of my maid) tried to seize my BB.

If you are breastfeeding, the chance of getting the bb is high.

Tell frankly to your parents how your husband has treated you badly and convince them by considering :

How old are you ? Are you prepared to live in the same fashion for the remaining years of life ?

Will BB have a happier life ? (when bb grows up, she won't be happy to see her mother always weeping and it's difficult to control your emotions either)

Your parents, friends and BB should understand how hurt once you were and why you have made such decision.

Be prepared to move your bb to a safe place if you discuss separation with your husband.

Your money deserves a wise spending. Not to be spent on somebody who is extravagant and does not love you. It should be used on your bb.

Talk with your closest friends for a relief

洋房

呢個男人簡直係賤人中之極品 快快同佢攪離婚,以免再禍及你和個囡

男爵府

先叫佢申請破產....再分居

首頁

尾頁

跳至