自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日搭地鐵遇見一個無家教既死仔包

事原今日搭地鐵揍仔放學,當車門將關閉時, 個死仔包居然將地下叠報紙踢向車門,令到司機無法關門,之後仲大笑,上車既乘客唯有踢開叠報紙, 車門先關到。於是,個個都望住果隻死仔包,當然包括我,而我既視線同佢係最近,於是佢又望住我,果隻死仔包同佢個女朋友講,洗乜驚呀, 跟住就話我八婆, 又講粗口又話我無身材,把口賤到不得了,於是我咪大聲講, 有個傻仔周街鬧人呀, 之後又話自己讀Law, 叫我告佢wor, 過左一陣, 條氣吾順, 我咪扮打電話報警, 點之個死仔包真係驚, 一路吾敢望過黎, 仲叫佢女朋友快D落車。

唉!個死仔包睇落得16歲, 惡到o甘, 自己有錯在先反而要鬧番人轉頭, 真係無家教

子爵府

Re: 今日搭地鐵遇見一個無家教既死仔包

繼巴士亞叔後, 又多個地鐵死仔包, 吾通HK人不分老嫩真係有咁大壓力, 要揾人鬧去發洩?

禁止訪問

大宅

呢d死仔包唔嚇唔得,以為自己做左呢d事冇人知,諗住其他人唔夠胆出聲.

Pansy21 做得好!

伯爵府

好媽媽勳章

讀law?
包住law果d屎片就真
呢d人真係

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

你開頭講...我仲意為係個小朋友...點知....唉....咁大個人都做埋d咁無聊既野...仲要鬧人...不知所謂

大宅

水晶宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

學人講爛口,鬼唔望佢真係爛口
踢報紙咁無聊! 打佢隻小人腳,等佢有鞋冇得著

子爵府

比着我, 我都會由佢自己鬧, 鍾意講粗口咪任佢講, 吾應佢, 等其他人以為佢傻都好ar。 架係自己丟既

大宅

Pansy21 , 妳做得好 ! 俾我都會咁做, 呢d 賤人促去『打騰』就岩啦!

大宅

螞蟻人 寫道:
依家好多大人都無家教架啦,呢D都係果D 孽種

Agree~~

禁止訪問

子爵府

Pansy21 寫道:
事原今日搭地鐵揍仔放學,當車門將關閉時, 個死仔包居然將地下叠報紙踢向車門,令到司機無法關門,之後仲大笑,上車既乘客唯有踢開叠報紙, 車門先關到。於是,個個都望住果隻死仔包,當然包括我,而我既視線同佢係最近,於是佢又望住我,果隻死仔包同佢個女朋友講,洗乜驚呀, 跟住就話我八婆, 又講粗口又話我無身材,把口賤到不得了,於是我咪大聲講, 有個傻仔周街鬧人呀, 之後又話自己讀Law, 叫我告佢wor, 過左一陣, 條氣吾順, 我咪扮打電話報警, 點之個死仔包真係驚, 一路吾敢望過黎, 仲叫佢女朋友快D落車。

唉!個死仔包睇落得16歲, 惡到o甘, 自己有錯在先反而要鬧番人轉頭, 真係無家教

男爵府

好媽媽勳章

別墅

[img align=right]http://scie.myweb.hinet.net/A/A12/001/001.gif[/img]

大宅

大宅

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

如果佢真係讀law, 佢應該好清楚佢自己已經犯o左"在公眾地方內行為不檢"呢項罪名喎.

你做乜唔大佢?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

講開撘地鐵,我上個WEEK都遇到個衰人.
個日我提早15MINS係公司走,因為趕住交表格,要係人地收工前交到去,唔係我就無得CLAIM $$.我都行得OK快,好趕時間. 落到去地鐵站,見到車門已經close咗.但咁岩佢又開番對門.咁既情形我當然唔會衝門啦.慢慢行等第二班車囉.點知我後面有個女人,九秒九衝上黎,我又咁岩一個身位"得"住佢.(sorry,我無後眼,唔知佢係後面).搞到佢衝唔到門上唔到車.
跟住佢就鬧我"搞x錯,阻q住哂,你行哂咩....." 到我即刻爆粗指住佢黎鬧."痴x線架你,咁趕撘的士啦.你有冇常識架..衝門?!撞死你呀" 我都唔明d人可以咁惡.我咁惡鬧番佢係因為我唔覺得自己有錯.我咁大個女都未試過咁樣比人鬧 :tongue:
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至