跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

你地會唔會叫老公陪產呀??

如題!!

禁止訪問

Re: 你地會唔會叫老公陪產呀??

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

彤b,"mud"陪產要申請架?我以為生既時候同姑娘講就得tim,我諗住去瑪麗生,係咪產檢時問醫生攞申請表?

同埋如果要老公陪產,要老公一齊上產前講座&運動架喎,我太遲報名,有d都報唔到,知唔知有邊幾堂係一定要上架?

彤b^^ 寫道:
會呀,有人支持,就算唔支持,比我打下都好

佢應承左寄左申請信,
不過佢話到時再決定來唔來

大宅

子爵府

會呀! 因為有老公陪住真係好重要.
當我痛到完全失控, 佢可以提我, 幫我姿勢, 提我用力.....

我覺得佢唔可以唔陪住我地.

大宅

[quote]
MaJosephine 寫道:
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

大宅

sayuri ,
我d friend話,只係見到小小血絲,因為姑娘抹

別墅

隻6話都驚驚地,不過都會陪我入去呀。
因為我係超級怕痛,佢係度,起碼無咁驚,有muk事起嚟,都有個人幫我做決定,唔係到時痛到我唔識回應醫生。

我會係qe生,但係仲未知點先可以陪產,問日間護理中心d姑娘,佢地又叫我唔駛咁心急,遲d係健康院返上嚟醫院時先安排。 但我都怕到時又話隻6無上過d堂,唔俾佢入去。

有無mami知到底應該點做呀? QE到底要d muk野手續架?

大宅

unicornson 寫道:
隻6話都驚驚地,不過都會陪我入去呀。
因為我係超級怕痛,佢係度,起碼無咁驚,有muk事起嚟,都有個人幫我做決定,唔係到時痛到我唔識回應醫生。

我會係qe生,但係仲未知點先可以陪產,問日間護理中心d姑娘,佢地又叫我唔駛咁心急,遲d係健康院返上嚟醫院時先安排。 但我都怕到時又話隻6無上過d堂,唔俾佢入去。

有無mami知到底應該點做呀? QE到底要d muk野手續架?

我都係QE生, d姑娘話要老公聽陪產講座先可以優先申請陪產,但就無講點申請, 佢地都是叫我遲d係健康院返上嚟醫院時先安排????????

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

qe你要同姑娘講話老公
想上陪產班咁佢會話你知架啦
我老公都會陪
但到時生姑娘俾唔俾老公陪
又係好難講

對我黎講如果老公
唔可以睇住bb出世
會係一個好大嘅遺憾 :cry:
除非到時唔係順產就冇得好講

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我老公初初都話肯陪我,但係而家佢話要諗下先,佢驚到時既場面會令到佢第時唔同我愛愛喎!! :-(

民房

我反而想自己生

一來 想老公對bb第一眼 印像好d
二來 自己生好似 "堅d"
三來 可以吹自己快d生完返出去見老公

大宅

我當然想老公陪產啦! 佢已經應承咗我, 但到都視乎佢怕唔怕見到血, 我都唔會勉強佢ge! 順其自然啦!

別墅

同意..同埋聽人講好多老公見到之後..真係冇咩心情咩咩嫁..

kozzy 寫道:
我反而想自己生

男爵府

2019勳章 畀面勳章

我都係咁話
venusbaby 寫道:
同意..同埋聽人講好多老公見到之後..真係冇咩心情咩咩嫁..

[quote]
kozzy 寫道:
我反而想自己生

[/quote]

大宅

kozzy 寫道:
我反而想自己生

我都系咁話呀,但系我老公話會陪我生呀,話要睇住我生,仲要幫BB剪臍帶添~

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

第一胎有陪,不過呢胎我叫佢唔洗啦,因為佢要幫手睇住個大
女..

首頁

尾頁

跳至