育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB 床上吊飾玩具係唔係對bb唔好架?

你地有冇買d吊住既玩具响bb床比bb玩, 有d人話唔好掛, 會鬥鷄眼. 係真唔係呀?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

Re: BB 床上吊飾玩具係唔係對bb唔好架?

無問題, bb 很喜歡看的, 不過我就快要除下它, 因bb巳自己擰掣開音樂及捉住 d 公仔來咬了

伯爵府

我有買喎...對佢視力好,唔怕架

大宅

其實我都唔多信架, 係我奶奶唔比我掛.... 但我想BB可以玩下開心D.
幾大個先開始掛呢, 阿B未夠2個月, 識得睇未呢?

複式洋房

2個月可以掛架喇,母嬰院姑娘話可以幫助建立bb的視力,唔想佢鬥雞眼,可以放在床尾的位置,不是bb向上直望的位,我bb不知幾鐘意個轉轉呀~
該用戶已被刪除

大宅

健康院的講座都建議用BB床上吊飾玩具,初生(第一個月)時用黑白色的圖案更好,其後可改用colorful的公仔。而我BB一出世便用,大約掛於BB腳仔之後的位置上,不要太近。BB隻眼一直都無問題,沒有"豆"雞眼。

大宅

有那些牌子可以 recommend ?
因好似選擇不多.....

大宅

我前幾日係 toy r us 買左個轉轉俾 bb, 佢好 like, 我地大人都好 like.
coz 個轉轉除左有 d 好 colorful 既魚魚係度轉, 係頂部有燈射上天花板, 係星星 & 魚既圖案, cover 既範圍好大, very 靚!!
夜晚 bb 見到, 我地大人又見到, 仲有 remote 跟機, 唔駛俾 bb 見到我地開機熄機, 好方便.
牌子係 fisher price, $399.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題