母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

洋房

返左工之後好倦,奶量回落,好辛苦。

剛返工時,谷奶谷到不得了,最高記錄試過1邊有10安,另1邊有5安,1日可以 pump 2次. 而家返返工第2個week,好倦呀。早左起身,無得?晏覺,UM 完亞b?,又要陪下4歲既亞哥講故事傾下計,等佢?埋,自己先沖涼,亞b又差不多食第2餐,我就眼?到死了。最慘亞b未戒衣奶,每晚起身2次,餵完重要 pump 起另一邊留奶,唔夠?奶量回落,今日好辛苦先 pump 到兩邊加埋8安,又唔覺上奶谷奶,都唔洗pump第2次lu,哎,點算?
:-( :-(

大宅

Re: 返左工之後好倦,奶量回落,好辛苦。

返工之後真係辛苦好多.

不如你試下餵夜奶時邊餵邊泵, 咁樣可以慳時間d.

大宅

你係抱住阿B餵定比阿B訓係處餵呀? 我初初係抱住餵, 但係真係好攰, 所以轉咗訓係處餵, OK喎, 又舒服啲, 啲奶量又多返啲啦!

男爵府

我大仔以前一晚食幾次夜奶,所以我係

洋房

可惜我唔識點一邊餵一邊pump,試過好多次都唔得。

亞B唔鍾意訓係度食,會甩出黎攪到佢成面,成身同成床濕晒,所以要坐起身餵,試過有次倦得仔,鬆左手差D跌左亞B落地,即刻成個醒晒,好在無跌親佢即

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊