跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓

小方包行街街

扭下擰下好過癮∼

按此觀看影片:小方包行街街

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 小方包行街街

幾過癮 bor ! :mrgreen:

男爵府

2019新春慶豚圓 睛靈勳章

睇左啦. 我想你唔駛拖住小方包行更好.

我同Issac仔去商場時, 已放手比他自己四圍行, 行左好多.
我見小方包好似自己行都可以bor. 下次你試下放手比他行行啦.
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD9/141092/148847.20283166.96482.jpg[/img]
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD9/141092/148847.20283167.38291.jpg[/img]

男爵府

2019新春慶豚圓

WINKY,
嘻...我地響街都有放手俾小方包自己行呀~
呢段片想影下佢拖住老豆行既樣~
佢行行下係行響前... 仲要拖老豆行去佢要行既方向呀~
哈哈哈~

哈~睇你d相~issac仔行得好神氣呀~
醒目仔呀~

大宅

你們的BB好叻ar, 我個仔仲未識行
3歲啦!

子爵府

浩揚仔都係 --- 未識行
連放手企佢都唔夠膽, 即刻坐返低.

wckmay 寫道:

複式洋房

wckmay 寫道:

me two, my Marcus even can't stand by his own!
he likes crawling and climbing on the sofa!

等待驗證會員

SmonaChan 寫道:
[quote]
wckmay 寫道:

me two, my Marcus even can't stand by his own!
he likes crawling and climbing on the sofa! [/quote]

me 3 ,Yuki妹都係扶住嘢企同行咋 :-( :-(

別墅

my bb still need to hold thing to walk. She have ever stand for while to watch TV, but hold nothing. Then, she sit down to climb away la.......

別墅

me 4 !

siuyi,
好羨慕你呀~
希望Adrian快d識行同我一齊行街街....
[

洋房

Me 5!!

Dear siuyi,

How do you train 小方包? 小方包 is very "lac lac" ar!

男爵府

2019新春慶豚圓

Shumshum,
其實無話點訓練佢...
都係由得佢順其自然...
佢自己由三、四個月大開始就已經好鍾意要我地扶住佢兩隻手周圍行...可能佢本身心急想快d自由行掛?

不過其實每個bb既發展同習慣都唔同...
有d呢樣學快d...有d果樣學快d~
只要都係響適當時間之內學曉...就唔駛擔心呀~
而家為時都尙早...有好多bb都係歲幾先識行哩~

例如我阿仔佢學講野又可能會較慢...
到而家佢都仲係一大堆外星話...
未係有太多生字識...
所以個個bb都唔同~不用心急啊~

大宅

你地個仔就乖啦...自己向前行...

我個女出到街唔可以比佢自己行,佢會一見到自己中意d野走過去望住唔捨得走架...

我都係主要比佢自己係屋企行算~
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

首頁

尾頁

跳至