心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

一句令我反醒既說話

係上星期睇女皇的教室 .... 其中有句講到「... 你係真係為佢好,定係只係想佢照你意思去做 ... 」。
突然間令我好感觸 ....

我係呢度想同我D屋企人講:我會好好自我反醒一下!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 一句令我反醒既說話

有同感

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

bluemouse:

我陪你(自我反醒一下)
bluemouse 寫道:
係上星期睇女皇的教室 .... 其中有句講到「... 你係真係為佢好,定係只係想佢照你意思去做 ... 」。

民房

我都陪你地........深深一層,小朋友都係人,佢地亦都要尊重

大宅

人與人之間既相處,係一門高深學問,必須互相尊重,父母子女之間亦唔例外啊 :-P

珍珠宮

2021勳章 畀面勳章

我最近同朋友合份開boutique,先知道同人相處,特別係生意上既拍擋,係一門最高深既學問

我都要好好反思下

複式洋房

其實呢套戲真係好好, 佢教到我好多野.

我本身都係一個好control既人, 將來如果我有小朋友, 如果我執意要將我既思想加諸於佢身上既話, 就同o個個媽媽既情況一樣...

同埋, 而家既人大寵小朋友, 莫講話日本, 香港細路都係好搖曳, 教極都唔聽話, 大人無乎, 佢地又再變本加厲....都唔知點搞...由得佢嗎? 定係可以點?

教小朋友真係一門好高深既學問....
小朋友係一張白紙, 要教好佢, 先要教好自己....

禁止訪問

男爵府

同小朋友相處, 好容易係佢地身上知道自己既問題, 所以教佢地同時都係自我反醒既時候 :wink:

複式洋房

jaja 寫道:
同小朋友相處, 好容易係佢地身上知道自己既問題, 所以教佢地同時都係自我反醒既時候 :wink:

至怕到其時至知已經遲.....

大宅

我也有同感
bluemouse 寫道:

大宅

呢樣嘢
有時真係好難分喎
四眼雞丁真人版 更新日期︰15-NOV-06 有新成員喎 仲唔入
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至