意見反饋
義工

婦女醫護 今日: 54|主題: 31355

跳至
後天弱聽有無得醫?

禁止訪問

國民生產總值:13577

王國熱話
透明眉gel
cosmax 打斑後感不吐不快
想割雙眼皮,jm 有無醫生介紹?
第一次打fraxel (有圖,不過皮膚真係好差...

大宅

國民生產總值:1687

回覆 bo_chau 的帖子

hi, 你好,我都係呢幾年發現自己聽覺差,話係神經性退化,咁後生都退化,仲耳鳴機房聲,政府耳鼻喉科跟進,兩隻耳都中度弱聽,高頻好d,低頻好差,聽電話都有困。剛剛呢兩天配左一邊耳機,另一邊未配,唔知係咪因為咁,效果麻麻地,有d沮喪。月尾再見聽力學,希望有得調較。

禁止訪問

國民生產總值:63148

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

回覆 meimei11 的帖子

嘩,有改善咁好,喜出望外,月尾見聽力學家,希望有得調較,又或者希望配埋另一邊會好d啦,唉。請問你媽媽耳機係咪政府專科跟進架?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

哦,私家嘅耳機音質聲道多d靚d, 所以你媽媽戴得舒服d開心d。

禁止訪問

引用:哦,私家嘅耳機音質聲道多d靚d,+所以你媽媽

大宅

平d,一千蚊左右,我果個$1220

大宅

回覆 meimei11 的帖子

有三款選擇,耳背式,耳內式,傳統式,每款兩個model

禁止訪問

引用:回覆+meimei11+的帖子有三款選擇,耳背式,

大宅

回覆 bo_chau 的帖子

普通家庭醫生寫紙去耳鼻喉科排期,見左醫生,聽力學確診弱聽就可以配,我用入耳式,唔太大舊,可以接受架。耳背式係一般喺街見人戴果d咁。你仲未配?

禁止訪問

引用:回覆+bo_chau+的帖子普通家庭醫生寫紙去耳

大宅

唔好意思,我唔識擺相,但我網上搵到圖片打耳內式助聽器同我差唔多。

質量,正正因為我第一次用,無比較過咩叫好同唔好。我初帶兩天,未慣,感覺環境聲大過人聲,但又未至於嘈到好辛苦,只係對話效果未太理想,等月尾見聽力學再睇睇情形,講就講可以再根據用後效果再調教,但政府d嘢好難講架嘛,要睇下遇唔遇到肯幫你,係用心跟進嘅專業人士,分分鐘到時見你話係咁架喇,無得教架喇,所以而家好沮喪。係咪代表就係咁呢? 定要出去買貴機? 買左又係咪貴就一定好d呢? 唉。

禁止訪問

引用:唔好意思,我唔識擺相,但我網上搵到圖片打

禁止訪問

引用:Quote:LSLC+發表於+14-2-12+12:57+回覆+mei

禁止訪問

禁止訪問

引用:Quote:bo_chau+發表於+14-3-20+08:55+請問

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+meimei11+於+14-03-20+發表我

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+bo_chau+於+14-03-20+發表請

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.