自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:你有冇拎被落街曬既習慣?

住村屋,拎上天台曬。

男爵府

引用:唔會,太dirty.但屋苑樓下會定期僻個露天打

原帖由 Audrey19 於 13-06-03 發表
唔會,太dirty.
但屋苑樓下會定期僻個露天打羽毛球的地方俾人曬野
我地屋苑都係,大約比兩星期時間係平台公園一些位置比人曬被

珊瑚宮

2024年龍年勳章

我連晾出窗外都唔會!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

No. 好污槽!
不嬲都拎去洗衣店洗或消毒烘乾。

伯爵府

畀面勳章

我唔明點會有呢個習慣?條街仲污糟過張被

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

冇..我覺得好DIRTY...
曬完重DIRTY過未曬前啦..
街邊又多塵多癈氣..人人行過唔知有D乜會HI度落去..
又有流浪貓狗...
就算冇流浪貓狗..依家D人公德咁好...
放狗放到周地狗C...我真係唔會係街邊曬衫囉

禁止訪問

子爵府

我估老一輩的先有呢個習慣jei
時代唔同左, 新一代的一般應該唔會囉...

珍珠宮

唔明d人點解會 最勁係個d隔離就係馬路

子爵府

回覆:sanriokitty 的帖子

搭車見到覺得好核突,影響巿容,外地遊客唔知有咩感覺呢,同埋放喺馬路邊唔污糟既咩?

寶石宮

唔會!

子爵府

吸塵

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:呢幾曰好天氣,啲人拎晒啲被床單大褸落街晒

原帖由 sanriokitty 於 13-06-03 發表
呢幾曰好天氣,啲人拎晒啲被床單大褸落街晒,好難睇
我都明一般人屋企好難晒大件物品,但我真係唔係 ...
禾覺得即使係公家地方刀唔應該貢做〜

simple is the best~

禁止訪問

子爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

唔會啦!硬係覺得曬完仲污穢mouth:

子爵府

有時啲人怕污漕,利用2棵樹中間掛條繩上去,剛剛至見到個阿婆拎左桶衫爬上斜坡玩曬衫,有路人叫住佢我以為話佢,原來係話佢點解唔叫啲後生做,咁危險

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

別墅

冇架 好唔干淨 有人會搞

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:呢幾曰好天氣,啲人拎晒啲被床單大褸落街晒

原帖由 sanriokitty 於 13-06-03 發表
呢幾曰好天氣,啲人拎晒啲被床單大褸落街晒,好難睇
我都明一般人屋企好難晒大件物品,但我真係唔係 ...
唔會,好污糟

首頁

尾頁

跳至