意見反饋
義工

育兒好物 今日: 0|主題: 92821

去巴里島,有冇嘢需要特別注意

大宅

國民生產總值:1183

第一次全家人去旅行,將會同兩個小朋友(1.5 and 2.5 歳)去Bali (seminyak), 請問各位JM有冇去過?有冇嘢需要特別注意?

為咗方便,我諗住唔帶奶粉,喺當地嘅便利店買鮮奶,可行嗎?

應該大部分時間都留喺resort 裡面,游水同relax , 有冇冇嘢需要特別注意呀?先謝謝

王國熱話
Mulberry seaton in oxblood
最新日本作家減肥書籍$20
束腹帶/收腹帶
Ca-mi T One 紅外線探熱器

大宅

回覆:去巴里島,有冇嘢需要特別注意

Anyone can help? Thanks

大宅

國民生產總值:3284

2019勳章

回覆:去巴里島,有冇嘢需要特別注意

你兩位小朋友而家係飲奶粉or鮮奶?如果無飲過鮮奶,咁你最好而家俾佢試咗先,第一,睇吓佢飲唔飲,特別係1.5歲嗰個,二,睇吓飲咗會唔會腸胃敏感。如果唔係都係拎定奶粉穩陣啲,萬一嗰邊食物食唔慣都仲可以飲奶。如果怕烚奶樽麻煩,索性用杯俾佢飲。

我囡1歲時我同佢去台灣,當時我自己帶埋支裝水去,怕佢飲唔到嗰邊水質。我自己小小意見,可以拎定1支大嘅水去,第一日去到用嚟溝當地煲好咗嘅水俾bb飲,開頭溝少少,如果無問題可以再漸漸溝多d。

以上都係我個人意見,希望可以幫到你

子爵府

國民生產總值:12127

http://sets.tacocity.com.tw/bali/index.html

大宅

回覆:catli11 的帖子

好多謝你嘅回覆,佢哋倆個都已經飲緊鮮奶,不過有jm 話印尼啲水質比較差,我諗我都係帶盒裝奶去啦

男爵府

國民生產總值:5140

勁多蚊,記得帶蚊貼。

大宅

回覆:JenTam 的帖子

知道,多謝你嘅提示

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.