跳至

首頁
12345...66

尾頁

子爵府

齊來歡欣傾訴荃葵青靚太會~~~YEAH!!!!--PART II

己完結!!
[size=large]LADIES NITE

[size=medium]
日期:20/10/2006
暫定地點: 青衣城(扒王之王/spagetti house....)
暫定時間:1830

珍/on/HeiMa/大碼媽/chichi/車媽/小比比(7位)

[/quote]

--------------------------------------------------------
下個節目:

[size=x-large]2006除夕日燒烤派對
日期:2006年12月31日
時間:上午十時至下午四時
地點:荃灣恐龍燒烤場

報名:
1. 丸媽媽 (2A2C)
2. 大碼媽 (2A1C)
3. Littlebaby (2A1B1C)
4. florence (2A1C)
5. 車媽 (1A1C)
6. Jonjonma (2A1C)
7. Chichi (2A2C)
8. HeiMa (2A1C)
9. 珍 (1A1C?)老餅唔知得唔得....
10. Kirima (1A1C)
11. On (2A1C)

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

Re: 齊來歡欣傾訴荃葵青靚太會~~~YEAH!!!!--PART II

快D O黎報到呀!!!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

Re: 齊來歡欣傾訴荃葵青靚太會~~~YEAH!!!!--PART II

Present!

侯爵府

男爵府

好在都唔係好遲...... 到.

子爵府

大碼媽>>LS. CHECK PM!@

別墅

開左新板

大宅

CHIEKO

男爵府

哈哈! 報到先!

(丫! 本來係第二個, 點解排到咁後o架! )

子爵府

[size=large]你地班友仔, 唔開新版,焗唔到你地出來呀喎!!!!

大宅

即到 :mrgreen:

珍,
1020我要湊仔, o黎唔到小一座談會 :cry:
HeiMa 幫我錄音得冇

大宅

珍,
唔駛打pat pat 下化

傑ma,
唔該幫我燒多隻丫

男爵府

傑ma:
湊傑過o黎比我餅咪得o羅! 最多帶佢o地落會所任玩!

別墅

報到 !!!! 1020 -- 最緊要傾得夠 free, 可以講大聲少少都唔怕

男爵府

大碼仔一向做功課, 效率雖高, 仲都算肯自己做, 只不過......個 "製成品" 就......今次老師仲給左個 "請用心做功課" 印比大碼......仔仔都唔知咩嘢, 不過我就有 d 唔開心.

唔開心唔係因為個 "請用心做功課" 印, 而係我覺得大碼都寫得唔錯, 只係填色部份確實馬虎 d. 但係, 我覺得寫字練習主要都應該係令小朋友識寫字, 同埋經填色/連線附加練習, 可以從中了解個字嘅意義. 大碼都係填色唔靚啫, 又唔係寫到亂七八糟, 所以我有 d 唔開心.

不過, 我同大碼 daddy 都認為, 只要佢 keep 住自己做功課, 又學到個字點寫, 都無須太介意大碼有幾多個印仔. 咁又係嘅, 其實佢次次溫習紙又啱晒, 叫佢寫返 d 字出嚟又識寫......我哋又何必太在意分數呢......

男爵府

大碼ma:
我都覺得現階段分數唔重要! 最緊要培養佢做功課o既興趣o者! 所以妳都唔需要太介懷!
不過趁呢個機會, 妳都可以提醒大碼留意o下填色部份, 等佢對自己加多少少要求! 當然唔需要太著重去講, 只要比佢知就得!

我都同意chichi所講, 食得開心最緊要, 食乜都冇所謂!

別墅

而家係甘家架啦, 雖然理想係唔想比甘大壓力, 唔想set甘高要求, 但係好多學校唔係人甘品的, 有好多好strict的要求, 其實小學仲犀利, 有時你寫個字d筆畫斜少少, 長少少, 短少少都當錯架, 呢d唔係大碼的問題, 亦唔係家長的問題, 不過如果想繼續在而家間學校升上去, 迫住唔多唔少都要配合下, 執一執同跟緊d, 唔係上小學時真係要睇住d分時一下子keep up仲辛苦. 其實大碼都肯自動自覺做功課, 又唔係唔識跟唔上, 要求佢fine tune少少佢都應該冇問題的, 而家問題只係唔知道原來學校係apply緊甘高standard, 睇開d啦, 雖然我都明呢d真係"銀"心野.

大碼BB媽媽 寫道:
大碼仔一向做功課, 效率雖高, 仲都算肯自己做, 只不過......個 "製成品" 就......今次老師仲給左個 "請用心做功課" 印比大碼......仔仔都唔知咩嘢, 不過我就有 d 唔開心.

唔開心唔係因為個 "請用心做功課" 印, 而係我覺得大碼都寫得唔錯, 只係填色部份確實馬虎 d. 但係, 我覺得寫字練習主要都應該係令小朋友識寫字, 同埋經填色/連線附加練習, 可以從中了解個字嘅意義. 大碼都係填色唔靚啫, 又唔係寫到亂七八糟, 所以我有 d 唔開心.

不過, 我同大碼 daddy 都認為, 只要佢 keep 住自己做功課, 又學到個字點寫, 都無須太介意大碼有幾多個印仔. 咁又係嘅, 其實佢次次溫習紙又啱晒, 叫佢寫返 d 字出嚟又識寫......我哋又何必太在意分數呢......

男爵府

HI................

Long long time no show........

日日返工, 放工, 凑B.....................妳地好嗎?
How are you?

大宅

HeiMa,
我去happy, 要妳餅湊埋傑, 邊好意思..... 唔洗喇, 有心!
如果我餅安排到早返, 我就可以join, 不過要到時至confirm到, 係先加我個位得嗎

Kirima,
有就一定燒比妳

Littlebaby,
, 細b 點呀? 細chloe 係咪好錫細佬仔呢 :mrgreen:

男爵府

大碼ma:
正如chichi所講, 我知有d學校, 就算幼稚園階段, 已經執得好嚴, 真係寫斜少少都唔得! 所以有時為o左配合學校, 真係冇辦法!

Littlebaby:
好耐冇見! 1020出唔出o黎呀?

傑ma:
我餅話冇問題o咼! 有個伴同Anson玩, 佢仲冇咁辛苦o添!

首頁
12345...66

尾頁

跳至