意見反饋
義工

2013年媽媽會 今日: 0|主題: 26092

[5月] 各位五月媽媽,你地會食糭嗎?

天珠殿

國民生產總值:1056185

2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果剛剛生完BB,要唔要等惡露清晒,才可以吃呢? (糭內有糯米)

王國熱話
葵興童鞋開倉 17/1-31/1
SHOE BOX 國際童鞋開倉
曼秀雷敦開倉
SKECHERS 開倉

大宅

國民生產總值:3452

引用:如果剛剛生完BB,要唔要等惡露清晒,才可以

原帖由 wcpcelia 於 13-06-03 發表
如果剛剛生完BB,要唔要等惡露清晒,才可以吃呢? (糭內有糯米)
我都好想食

大宅

國民生產總值:2669

回覆:各位五月媽媽,你地會食糭嗎?

請問食糯米有咩問題?

男爵府

國民生產總值:5062

2019勳章

回覆:各位五月媽媽,你地會食糭嗎

我開刀生。一直都無咩惡露。另糯米食左應該唔會影響惡露。

天珠殿

2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kogo 發表於 13-6-3 19:58
請問食糯米有咩問題?

唔知呀,所以問一問大家

大宅

國民生產總值:1221

我都好想食!

複式洋房

國民生產總值:406

回覆:各位五月媽媽,你地會食糭嗎

你好,我係 babykingdom rubylo,有一些新返產品, 睇下媽媽 有冇興趣, 有興趣可以直接呢道購買就可以啦, 有六種顏色! $108 sack'n seat http://blog.yahoo.com/_ZUD3FTF6MLPM4BYJLLVSBCX3YA/photos

tungge

天珠殿

faichai2001 發表於 13-6-4 11:11
我開刀生。一直都無咩惡露。另糯米食左應該唔會影響惡露。

咁用咗多少日,可以清晒D惡露呢?

天珠殿

jayyanne913 發表於 13-6-5 00:20
我都好想食!

我屋企巳經有,但又唔知可唔可以食呀

洋房

國民生產總值:66

我都想食

大宅

國民生產總值:1221

引用:Quote:jayyanne913+發表於+13-6-5+00:20+我

原帖由 wcpcelia 於 13-06-05 發表
我屋企巳經有,但又唔知可唔可以食呀
我媽咪話唔食得
燥熱同傷口會發

大宅

國民生產總值:1005

我奶奶話我唔可以食有綠豆整嘅糉囉,咁係咪即係鹹肉糉嗰啲全部唔食得?

別墅

國民生產總值:644

我媽咪都話唔食得

大宅

國民生產總值:2454

好多人都話食糯米唔好,但我都想知有咩唔好

天珠殿

ruby321321 發表於 13-6-7 22:19
好多人都話食糯米唔好,但我都想知有咩唔好

所以想問下有冇人知呀

大宅

國民生產總值:2312

我陪月都話唔食得糯米呀😭

天珠殿

kabemama 發表於 13-6-9 07:41
我陪月都話唔食得糯米呀😭

咁佢有冇講點解呀?

大宅

引用:Quote:kabemama+發表於+13-6-9+07:41+我陪

原帖由 wcpcelia 於 13-06-09 發表
咁佢有冇講點解呀?
打算今日問下佢,好想食

wcpcelia  問完請報料,THANKS  發表於 13-6-9 09:52

大宅

回覆:wcpcelia 的帖子

問左,佢話有傷口既都不宜食糯米,會發
但佢話糯米酒又唔怕

wcpcelia  thank you  發表於 13-6-9 13:51

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.