懷孕前後

跳至

首頁
12345...60

尾頁

大宅

06年12月預產期準媽媽一齊交流下呀~~(part 2)

各位12月媽媽... 依度呀~~~

大宅

Re: 06年12月預產期準媽媽一齊交流下呀~~(part 2)

我晚晚個肚好硬, 特別係夜晚訓落床, 要等一陣或者叫老公摸下同佢講下野個肚先至軟番, 真係好辛苦呀! :-(

別墅

Re: 06年12月預產期準媽媽一齊交流下呀~~(part 2)

我覺得阿b成日向前"推"出黎, 個肚都會變硬, 當佢縮返入去就冇事啦.

大宅

hi
我依家最辛苦就係消化不良..一食錯野就勁多胃氣胃酸..唔上唔落..沈晚就辛苦到 :-(
今朝一早又收到醫院電話叫我下星期飲塘水添!!
唔知點解樣樣辛苦ge野都有我份 :-( :-(

28DEC2006 BIRTH

子爵府

part 2 啦, 報到先
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

明天去飲糖水, 唔知係唔係好難飲呢??

有無準媽媽可以分享下?

大宅

原來已經開左part 2

大宅

Bakusensei

你之前冇去飲糖水呀? 我之前係廣華飲過一次, 真係勁難飲, 不過, 你唔好嘔呀, 上次我想嘔既時候, 姑娘話嘔左要再約時間飲過, 嚇到我立即飲返落去. 慢慢飲拉! 努力呀!

複式洋房

我覺得幾難飲, 因太甜(甜倒 la喉)又大杯啦.
但不用太擔心, 只是頭一下感覺差d, 飲完有小小返胃, 因空肚飲一杯超甜糖水落肚, 所以你明天唔好飲太多水去, 等飲完糖水先好用水沖下個口.

bakusensei 寫道:
明天去飲糖水, 唔知係唔係好難飲呢??

有無準媽媽可以分享下?

大宅

kennistong 寫道:
Bakusensei

你之前冇去飲糖水呀? 我之前係廣華飲過一次, 真係勁難飲, 不過, 你唔好嘔呀, 上次我想嘔既時候, 姑娘話嘔左要再約時間飲過, 嚇到我立即飲返落去. 慢慢飲拉! 努力呀!

今次係第一次, 唔知係唔係贊育同廣華的分別呢?

大宅

[quote]
Emily.A 寫道:
我覺得幾難飲, 因太甜(甜倒 la喉)又大杯啦.
但不用太擔心, 只是頭一下感覺差d, 飲完有小小返胃, 因空肚飲一杯超甜糖水落肚, 所以你明天唔好飲太多水去, 等飲完糖水先好用水沖下個口.

[quote]

thank you for your advice :)

男爵府

記得飲左糖水唔好淨係坐足2個鐘, 要行多d, 個數字先夠靚d!
我上次就係無行, 所以變成超標.
分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

大宅

hellokitty1011 寫道:
記得飲左糖水唔好淨係坐足2個鐘, 要行多d, 個數字先夠靚d!
我上次就係無行, 所以變成超標.

收到!! 我仲打算去睇書tim :p

thanks for your advice!!

複式洋房

近來兩,三個星期我都有同感呀!!! :-( :-( :-(
晚晚都訓得唔好,阿b又郁左郁右冇時停,食完o野好多時都會胃酸倒流返到喉嚨,感覺好難預好辛苦呀.

忍多兩個月啦, 大家努力呀!!!

喵238 寫道:
hi
我依家最辛苦就係消化不良..一食錯野就勁多胃氣胃酸..唔上唔落..沈晚就辛苦到 :-(
今朝一早又收到醫院電話叫我下星期飲塘水添!!
唔知點解樣樣辛苦ge野都有我份 :-( :-(

大宅

[quote]
Emily.A 寫道:
近來兩,三個星期我都有同感呀!!! :-( :-( :-(
晚晚都訓得唔好,阿b又郁左郁右冇時停,食完o野好多時都會胃酸倒流返到喉嚨,感覺好難預好辛苦呀.

忍多兩個月啦, 大家努力呀!!!

[quote]

Emily.A ,

我宜家晚晚聽住一隻叫"mozart music for mother-to-be" 的音樂訓, 好過之前少少啦. 你或者都可以試下.

洋房

我27W時已經開放胃氣脹住痛,
日日都痛,痛到今日30W都係到痛,
不過都無之前咁痛啦!
希望唔會去到生先停啦!
我沒有便秘呀!
都食得落,
只係食左之後會有胃氣脹住痛啫!
大家有無咩解救方法呀?
我沒有胃酸倒流呀!
幾多週開始會呢?
係咪個肚大到已經頂住個胃呢?

複式洋房

bakusensei,
我近來都開始聽音樂訓(我聽bb交響曲 & 古典鋼琴), 真是易訓d, 連我老公都話好快就訓著. 但我現在訓兩,三個鐘就會"怨"&"閉"醒, 跟住就眼光光啦. :-( :-(

大宅

我個c6 晚晚臨瞓就開住個球彩台睇, 唔怪得b女唔肯乖乖地瞓啦, 等我今晚都開d音樂"暗"佢瞓先

大宅

Emily.A

me too!

食完o野好多時都會胃酸倒流返到喉嚨,感覺好難預好辛苦呀.

大宅

Emily.A 寫道:
bakusensei,
我近來都開始聽音樂訓(我聽bb交響曲 & 古典鋼琴), 真是易訓d, 連我老公都話好快就訓著. 但我現在訓兩,三個鐘就會"怨"&"閉"醒, 跟住就眼光光啦. :-( :-(

Emily A.

我都有半夜醒, 去完洗手間我就再細細聲開音樂訓. :p

首頁
12345...60

尾頁

跳至