意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 5|主題: 127545

阿媽成日同我投訴屋企唔見芝麻綠豆野

別墅

國民生產總值:795

如題, 我阿媽一陣又話少左隻蛋, 又話唔見左d tempo 紙巾, 電芯, 薯片.......

你地又無甘既問題, 第1 屋企成日唔見d唔值錢既野, 第2 阿媽成日投訴姐姐.

問心, 有姐姐, 我尼d返工的working mum真係舒服好多, 大家點睇?

王國熱話
單親派利是
單親的苦況
有無媽咪想帶小朋友旅行
我是一位單爸想找尋再組家庭可能性的人...

男爵府

國民生產總值:7645

2019勳章

引用:如題,+我阿媽一陣又話少左隻蛋,+又話唔見左

原帖由 ilizlee 於 13-06-04 發表
如題, 我阿媽一陣又話少左隻蛋, 又話唔見左d tempo 紙巾, 電芯, 薯片.......

你地又無甘既問題, 第1 屋企 ...
分個食物架比姐姐,子巾買平野比佢,裝cam,就可以解決啦

珍珠宮

國民生產總值:34822

2019勳章 狗年勳章 畀面勳章 DHA勳章 我的育兒心得勳章

回覆:阿媽成日同我投訴屋企唔見芝麻綠豆野

咁咪問清楚係咪工人不問自取?又或者你媽咪怕工人搶咗自己地位,講啲嘢嚟引你注意!快啲擺平呢啲事,否則可以越攪越大獲。

主 賜 平 安

公爵府

國民生產總值:28006

屋企成日唔見d唔值錢既野 -> 我無呢個問題。但如果連你自己都覺就要正視下,問下工人(雖然佢一定係話 i dont know),起碼要俾佢知你同婆婆係知道 & 會 check stock。唔處理偷大o左佢個膽,第時你唔見o既就唔止係 tempo 電心

琥珀宮

國民生產總值:156477

2019勳章

ilizlee 發表於 13-6-4 18:08

我地 working, 沒有几小時 對住外傭. 也並非 百分百 知道 她的 惡行.
父母起碼 8小時 對住外傭. 比我地更了解吧.

身為子女. 你信父母 还是 工人? 同時問己. 我是否了解工人?

外傭是會偷竊的. 會偷懶者. 怎又不懂偷竊呢 對不?

外傭 做事特性 : 5知. 5識. 5得. i dont know, not me.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

男爵府

國民生產總值:7599

引用:如題,+我阿媽一陣又話少左隻蛋,+又話唔見左

原帖由 ilizlee 於 13-06-04 發表

請工人幫手當然舒服,不過都要同工人講清楚規矩,唔係佢嘅嘢唔可以攞,唔係平貴問題,係規矩!不問自取就係偷!好多工人會博大霧,你唔出聲,以為你默許,個膽會越來越大!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.