夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章 BK Milk勳章

老公本身脾氣晤係幾好,但拍拖時都有吵交,但係佢多數都好快同我講對晤住,現在拍拖加結婚四年,一年半前生完仔仔,佢脾氣就越來越大,好小事就會發脾氣,我同佢吵要離開佢,佢就應承我會改,說但近半年來,我實在忍受晤到了,比如說:我問佢肚餓未呀,佢都好惡咁話,你肚餓未食先啦。講真,佢每日放工都會返家好小夜返,估計冇第三者,但對我的態度就好差,我感覺生活一d都晤開心,想離婚,但係佢又冇咩大錯,好煩惱

男爵府

回覆:因為老公成日發脾氣而離婚值得嗎?

同距坐低傾過未?

子爵府

樓主c6夜晚瞓得好唔好?心火盛?!

大宅

會唔會有情緒病?呢個都係都市病!發覺好多男性有壓力都會是這樣!你先生是否都要求高的人?

別墅

男人壓力大唔同女人會找朋友傾訴,嘗試下改變自己說話方式,婚姻豈可兒戲?

Our Baby is 2 years old

大宅

真係要坐低傾下, 哩個時侯可能他需要你幫佢, 而不是離開佢.

公爵府

write him a letter / email la

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果唔係第三者,佢又冇打你,淨係語氣有D重既話真係要平心靜氣傾下,兩個人係一齊唔係咁簡單,係要長時間既磨合

男爵府

ivyyao 發表於 13-6-6 02:50
老公本身脾氣晤係幾好,但拍拖時都有吵交,但係佢多數都好快同我講對晤住,現在拍拖加結婚四年,一年半前生 ...
事必有因, 有冇留意到中間出現左d 咩事情 or 改變, 佢先越來越大脾氣? 如果知道咗成日, 襯關係仲好的時間及早解決, 沒必要離婚哦......

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

會唔有情緒病?或者係工作壓力大??

男爵府

會唔會甲狀線偏高
會好燥地的,去CHECK下

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我老公以前都係咁嫁,
果時未結婚好想同佢分手,
不過佢係老粗,有時工作忙佢就咁,
諗深一層我自己對佢態度都唔算好,
跟住我試下改變自己,
温柔d 問佢野/ 同佢講野,
佢答我: 肚餓你咪食先囉!
我會答返佢: 我唔同你一齊食我食唔落,我想等埋你先食,早d 返好嗎?
或者好聲好氣同佢講,你咁既語氣答我我會好唔開心好傷心,下次唔好咁喇好嗎?
跟住老公慢慢改變佢既態度,
你軟佢都惡唔落,
唔好下下諗住離婚,
嘗試下努力改變,
幸福唔係必然嫁,
係要去爭取嫁,
希望你諗得通喇

MrsChans9  我依家都係甘樣對付緊我位大少,有D用嘎!努力嘗試下啦!加油!  發表於 13-6-7 00:27

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:老公本身脾氣晤係幾好,但拍拖時都有吵交,

原帖由 ivyyao 於 13-06-06 發表
老公本身脾氣晤係幾好,但拍拖時都有吵交,但係佢多數都好快同我講對晤住,現在拍拖加結婚四年,一年半前生 ...
千萬唔好諗,
佢對你差你仲要對佢温柔,
咁蝕底?
以柔制剛呀姊妹
最後既贏家會係你嫁

hk2013    發表於 13-6-7 11:18

子爵府

人有時越熟就越蝦你,等如我兒子答親c6嘢都好負氣,因c6時常和他玩,兒子便蝦他,話極唔聽!你c6都係蝦你蝦到慣哂,試下反應大啲強硬啲,但他已成習慣要比啲時間佢!

瑪瑙宮

您地係咪好耐無拍拖呀?

子爵府

ivyyao 發表於 13-6-6 02:50

我老公以前又係唔會亂發脾氣的.

但最近呢2年都同你老公一樣. 我地吵到我頂唔順想離婚, 仔女都好唔鐘意佢. 我同佢講"你要記住呢頭家會散完全就係因為你既脾氣搞成!", 佢話會改.

後來先發覺原來佢既胃酸倒流問題會影響情緒. 食左藥後, 依家已經好少亂發脾氣la.

建議樓主找下原因, 對症下藥, 唔好就咁放棄. 加油!

大宅

回覆:jennyleung 的帖子

佢通常十點半至十一點瞓,差不多日日去運動健身,好正常,佢本身有燥狂症

大宅

回覆:ssky125 的帖子

佢應該真係有情緒病呀,點算,本性難移

大宅

回覆:fifilili 的帖子

我已經無數次同佢傾過呢個問題,佢次次都應承我一定會改,但係不超過兩個星期又打回原型

大宅

回覆:angel128 的帖子

問心我真係冇本身改變佢,亦不懂得點帮佢,我已經每次受氣就去我弟弟家住兩日等佢冷靜下,都冇用

首頁

尾頁

跳至