夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

嘿...咁都得

之前99接觸過我阿媽,一直以來,我個阿媽都係對99都是唯命是從,乜都好聽佢話,今晚我阿媽又上來同我講:話以後如果我唔上去99度食飯,佢會明正言順打我小報告,同佢投訴,等做阿媽的去話我!如有必要,會2位太后面見我,真係你地係唔係話痴痴地?!而家咩事?

佢除左上來話我,仲拿住一大碗瑞汁雞翼,咁o岩我今晚煮咖哩,佢2話不說打開個煲,將成碗瑞汁雞翼倒入去d 咖哩度,話要比個女婿食,我話:咖哩點可以同瑞汁混埋一齊?!佢話都係一樣,仲話我老公會鍾意食,真係 ?-(

佢真係對我老公好好架,好似間屋焗d ,就開冷氣比佢嘆,成日話熱熱熱,會熱親佢,但我一個人係屋企,佢上到來見到我開冷氣,就會鬧:你個死pk,一個人係屋企駛唔x駛開冷氣?!"晒"電!唔駛比電費?!(但全屋d 水電都係我出),呢個世界,真係乜人都有!最親的人都係咁!
淡而無味

珍珠宮

Re: 嘿...咁都得

點解妳阿媽會咁奇怪既??? 做阿媽既, 唔係永遠都撐個囡架咩????

我媽咪一聽到我話被99搞到有d情緒病, 佢就即刻打電話黎, 仲叫我返屋企小住一排, 又成日聽我呻, 兼且比好多對付99既意見我, 我地2母女一條心, 槍口一致對外架!!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

小寶貝兒 寫道:
點解妳阿媽會咁奇怪既??? 做阿媽既, 唔係永遠都撐個囡架咩????

我媽咪一聽到我話被99搞到有d情緒病, 佢就即刻打電話黎, 仲叫我返屋企小住一排, 又成日聽我呻, 兼且比好多對付99既意見我, 我地2母女一條心, 槍口一致對外架!!!

呢d 咪就係叫做一樣米養百樣人囉...我都唔識點講喇....
淡而無味

男爵府

我都比呢2個女人搞到我痴線...c6只會逃避、唔理,覺得佢地係針對我,唔係咁樣對佢,就乜野都唔駛理,總之,我自己對呢段婚姻都心淡,心都實埋...

淡而無味

珍珠宮

ummm.... 唔好理99果邊先, 要搞掂個阿媽先呀~~ 唔係真係會痴線!!
永遠係最親的人傷得自己最深!!!!

老公唔理, 係因為佢覺得都唔關佢事!!
咁我諗妳要令佢覺得係關佢事!!
例如妳要睇下佢最驚d乜, 驚人地煩佢? 咁妳就要係2位太后煩妳既時候煩返佢, 等佢感受到妳感受到既野!!

不過, 我想問下, 就係為左2位太后就對呢段婚姻心淡? 定係為左老公唔幫自己, 唔理自己而心淡?
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

小寶貝兒 寫道:
咁妳就要係2位太后煩妳既時候煩返佢, 等佢感受到妳感受到既野!!

為左2位太后就對呢段婚姻心淡? 定係為左老公唔幫自己, 唔理自己而心淡?

2個女人煩我時煩番佢,可以咁講係冇用,佢係唔理就係唔理,你煩佢佢仲會對你發番脾氣,佢係會理的我都唔駛上來呻....

可以咁講,2位太后會有影響,此外c6唔幫自己,再加埋佢唔理之餘又係佢自己d fd面前抹黑我,等佢d 朋友去理自己d 家事,仲要話係人地關心佢至會咁做....(其實我已經post過呢方面的苦),總之加加埋埋,令到我心淡。我覺得冇安全感。
淡而無味

男爵府

如果我阿媽係咁...我一定同佢反面...

有個咁賤既99..仲要我去同佢食飯...去奉承佢 我呸...

你老公都唔好得去邊...成日群埋d豬朋狗友...

你無bb...就算離婚都容易d...
不過唔洗去到這地步....你老公有晚晚返屋企陪你既...都好好啦...

別墅

Sadness,
可以忍咁耐~你都算好堅強架la~
不過你屋企除左媽咪之外~有冇爸爸/兄弟姊妹會支持你架

子爵府

好媽媽勳章

其實你忍左咁耐...應該都麻目晒...算啦...既然改變唔到...就飲杯水...飲晒d唔開心既野落肚...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

Evea 寫道:
Sadness,
可以忍咁耐~你都算好堅強架la~
不過你屋企除左媽咪之外~有冇爸爸/兄弟姊妹會支持你架

冇。由細到大屋企都係太后最惡,把聲最大,阿爸永遠的角色係唔出聲,怕左佢唔會反抗的人。
淡而無味

男爵府

onon1022 寫道:
其實你忍左咁耐...應該都麻目晒...算啦...既然改變唔到...就飲杯水...飲晒d唔開心既野落肚...

唔好意思,我自己覺得做人既野我自己覺得唔係一定係"忍"左咁耐,就"應該"會係麻目、睇開、化景、看化、放開等等等等囉,我知最好要做到咁,但未做到之前,受受埋埋上來講/呻下都得掛....我都已經唔係成日上來呻野,都係谷谷埋埋一次過啦 (我一段post都打左3樣野).....
淡而無味

男爵府

好似另一樣野,我阿媽上親來又係成日開口埋口:人地得一粒仔,你點可以唔同人生,你咁樣令到人冇後...乜乜乜...。唔通又我可以唔睇化,佢每逢咁講我都頂佢一大餐咩?但聽聽埋埋有時就可以冇野,但自己有時心情唔好,有情緒時,都會唔開心囉,我諗咁都係人之常情o者。
淡而無味

洋房

Hi Sadness,
其實我也有留意你D post,從字行間真的覺得你好唔開心,點解佢哋會咁對你,是否拍拖是已是這樣?同時,也不覺得老公是關心你的?真的覺得你的婚姻,一點也不愉快,幸好你還未有小孩,倘若有一天你決定離開也不算太麻煩!

首頁

尾頁

跳至