夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我知他真的是工作,打份工姐,使唔使甘落力啊?這個星期一二四都是早上八點幾出門翻工,做到第二日中午十二點才到家。星期二果日中午十二點回家,訓六個鐘又出去做也做通宵。星期三紅日訓了一日。星期四日頭過澳門,夜晚又翻香港睇地盤,依家星期五早上八點都中未走得
C6是在建筑公司做project manager,姐系監工。真是好想打電話比他老板投訴啊,真的好過分啊。
求賜教,真的心痛老公

男爵府

你千期唔好打電話呀, 你老公一定怪你因為太冇面子喇!

我都明白既, 不過而家搵食艱難, 可能你老公都怕被人炒或者想搵多幾個錢俾你地一家姐..

你惟有做一個好賢妻, 佢番到屋企時盡量俾佢多休息唔好煩住佢啦..

子爵府

有時啲嘢趕起上來,邊有得講,佢都未出聲,你就咪出聲了,否則佢壓力仲大。你照顧好佢生活就好了,各方面都要體諒佢,佢冇咁忙的時候再同佢傾下會否搵份冇咁辛苦既工啦

伯爵府

我做過地盤文員,d pm真係好辛苦架~~
睇住個地盤都算,有時仲要顧大顧細,又要應下酬,又要開會,又要趕工程!
我以前個pm.....最激試過一星期無返過屋企....
日日唔係地盤就同事家訓一陣又回來....(因為地盤偏遠,不近個pm家....)
做得呢個位....無計啦!

大宅

收得幾多人工都要做幾多嘢架啦! ><
唔通唔做咩...
唯一就係唔做就可以唔ot囉!!

falalala    發表於 13-6-14 14:24
我很幸福,因為有你!

大宅

回覆:貓山公主 的帖子

甘你個同事米好臭,成個星期無翻屋企嗨。。。甘他份份工都是差不多的!中有些老板個個都大話精來噶,又話補假補糧,一日假都無,糧就更加不用講啦!

大宅

現在香港地建筑行業係超級金飯碗,少人入行,只怕你唔做。
一無所有笨小孩

大宅

回覆:emma200978 的帖子

我理解OT,但有時做三十幾個鐘,未停個手!地盤又熱又大塵

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

回覆:C6 OT超夸張

我都係做建築,一個project開始時通常好得閒,到最後通常趕工到不行,連續成個月冇得訓,我地呢行係咁架喎

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

聽落真係好辛苦...
整D好嘢比佢食,煲下湯,等佢食餐好的

大宅

回覆:Ling_P 的帖子

都是鄧他唔抵呻下姐!鬼叫他中意咩

禁止訪問

畀面勳章

大宅

引用:我知他真的是工作,打份工姐,使唔使甘落力

原帖由 michellewurh 於 13-06-14 發表
我知他真的是工作,打份工姐,使唔使甘落力啊?這個星期一二四都是早上八點幾出門翻工,做到第二日中午十二 ...
我老公都係做project manager 不過佢無你個個甘忙

男爵府

其實好多份工都係咁,c6肯努力工作都係一件好事丫
唔通佢起工作上毫無責任感先好咩

大宅

PM照道理唔會忙成咁,不過我唔排除你老公係一名工作狂,好鍾意ot,夠鐘都唔會放工,見過幾個都係咁。

子爵府

michellewurh 發表於 13-6-14 11:36
甘你個同事米好臭,成個星期無翻屋企嗨。。。甘他份份工都是差不多的!中有些老板個個都大話精來噶,又話補 ...

你喺地盤見到個辛水辛汗帶安全帽的人,都未必是地盤佬,隨時是工程師,要落場教工人點安裝組件

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁你就煮多D 好食既野, 煲D 靚湯比你C6啦
其實佢咁辛苦都係為頭家
佢都好錫你呀,,, 係時間小D 陪到你!
希望現在辛苦D..搵多D $$.. 後尾既日子可以舒服D

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

世界難撈呀

首頁

尾頁

跳至