嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

民房

買唔買 high chair 好呢?

我見好多媽媽都買 high chair,唔知有冇人買
Lilypie Expecting a baby Ticker

洋房

Re: 買唔買 high chair 好呢?

我都想問價錢 and 可以用到幾多歲呢? ?-(

別墅

我就覺得買好la....我由囝囝可以坐穩時開始比佢坐(食粥仔)大約8-9個月大..到而家25個月大la 重坐o更......
由其食野時..比佢有坐定定習慣!
至於邊款就豐儉由人...個人覺得唔使買咁貴幾百就可以la..

侯爵府

好媽媽勳章

我都認為係必須買o既,始終比bb知道坐上highchair就係食飯好緊要,如果唔係到時就好似捉馬嬲咁捉佢食o架喇,仲要越細個坐越好,果陣我個仔6個月大我就比佢坐highchair食野,佢依家已經仍成習慣,乖乖坐定定食,我都係用幾佰蚊貨仔咋,果陣chicco做緊特價$698,我覺得好好,咪就係下面簽名相果張囉.....

民房

thank you 兩位 mama…
其實我都會買 hgh chair,不過近日見好多 mama 買 combi / aprica high chair,即係由初生用到 4 歲果種… 事關好似減符幾平,唔知買唔買好,雖然有折但都好貴…
Lilypie Expecting a baby Ticker

男爵府

畀面勳章

我就冇買啦....

最主要原因係屋企細 要擺多張high chair真係好阻"定"
同埋好多BB野 買了用又唔係用好耐 覺得好浪費....
但等佢識爬識行時 我就教佢食飯/餅時一定要坐係度先得
佢都肯聽教

依家兩歲幾 由歲幾識自己食飯時就同我D一起同檯食飯
就係餐椅上擺多張凳仔俾佢坐就搞定.....

大宅

我就覺得一定要買,等佢知道食野就要坐定定.如果覺得貴可以買d平,我自己屋企有一張aprica,奶奶屋企有張米奇吉之島減價都係3百幾,都ok架由8,9個月到而家17個月都用緊.

首頁

尾頁

跳至