美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

我是working mum 平日六點起床做紅帽,今日是星期日,訓耐左,九時才開始做。

結果,電話、送貨、孩子問野、食野、奶奶和菲傭出出入入•••••••破壞我的好事。

仲有野呻
兩個月前買了一部類似跑步機的東西,分期付款,月供的。
當時減肥決心不大,放在一邊,
五月尾開始每天做運動。想跳完鄭多燕一次,就站在機上十五分鐘。
誰知原來丈夫把它借左比人,搞錯!點解唔問我一聲先?

好多阻力!

大宅

回覆:跳一次紅帽,被中斷10次

雖然好多阻力,但係要加油呀!

伯爵府

好媽媽勳章

所以我還是好早或者好夜做運動,
要比個「叻」所有在減肥中的jm
特別是有孩子、要返工的媽媽

男爵府

熱血勳章 爸B勳章

努力呀....

侯爵府

樓主, 加油

別墅

加油啊!我之前生完都係跳呢個,用佐七個多月,成功減了25磅,現在也還在堅持!適當的運動,也要控制飲食呢?少油少甜少肉,多飲水多菜!堅持一定成功。

子爵府

回覆 olimo 的帖子

加油!!!

伯爵府

好媽媽勳章

這2日帶camp,昨晚加今晨也各榨了些時間來一次紅帽。
又被家裡2隻小鬼的追魂call打斷幾次,
感覺上,太多中斷的話,功效會無咁好。

禁止訪問

別墅

唔緊要啦,一係好似我咁,搞掂曬兩個天王訓覺,11點先黎跳,跳到11點半,休息15分鐘冲個靚涼訓覺,第日6點9起身返工囉

子爵府

olimo 發表於 13-6-16 13:32
我是working mum 平日六點起床做紅帽,今日是星期日,訓耐左,九時才開始做。

結果,電話、送貨、孩子問野 ...
如果萬一你追唔番部跑步機, 我可以送左我部俾你, 1年貨仔, 少用, 在fitbox買, 插電, 有計時gor d野, 因我有膝傷, 醫生唔建議我再跑步. 如你真係要, 你就pm我啦.
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:萬獸之王 的帖子

我同你的時間差不多,我也是六點九出門口。
我上星期開始加碼,晚上天王訓晒之後,我急走45分鐘。
搞到好忙咁,希望快D有佳績啦。
前後三星期了,只減了4磅

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:pokinponi 的帖子

先謝謝你的好意呀,
你現在做什麼運動?
膝蓋好重要,我見好多上年紀的女性也膝蓋痛,行步路都好辛苦。希望你搞好身體呀。

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:yanyan524 的帖子

現在部機去了別人懷抱,更激起我減肥的鬥志。

但我不知道丈夫借了給誰,又怕多問幾聲會令他以為我針對他的朋友

子爵府

olimo 發表於 13-6-20 17:47
先謝謝你的好意呀,
你現在做什麼運動?
膝蓋好重要,我見好多上年紀的女性也膝蓋痛,行步路都好辛苦。希望 ...
我係前年做過韌帶重建手術, 因多年前斷韌帶, 沒有好好保養, 連在內外半月板都損傷, 軟骨退化....好似講到廢哂!!!
不過做完手術加埋物理治療好番好多, 但醫生唔建議我做d對膝頭太大impact既運動, 應選擇踩單車/游水較穩陣. 依家通常在家做d較簡單既exercise, 如原地marching等, 打算買部健身單車 (醫生建議), 我依家比以前肥左好多, 因少左做運動, 個人變得懶左, 要減下肥喇, 太重令個膝蓋關節負荷過大好快退化.
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

首頁

尾頁

跳至