懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實我有胃口, 不過個胃好似成日頂住
大家會唔會呀???

大宅

會, 正情有舊野係胸口咁, 不過未至於火燒心... 我就快38WKS

珍珠宮

回覆:smiley7x24 的帖子

我現26週已有少少

男爵府

引用:會,+正情有舊野係胸口咁,+不過未至於火燒心

原帖由 L+H 於 13-06-17 發表
會, 正情有舊野係胸口咁, 不過未至於火燒心... 我就快38WKS
點樣可以舒緩下呢?

男爵府

引用:我現26週已有少少 +

原帖由 luckyQ 於 13-06-17 發表
我現26週已有少少
你咁早已經有喇?咁你食唔食得落野呀?

珍珠宮

食到呀,少少頂姐,可能大B問題

大宅

回覆:32週, 大家會唔會覺得個胃頂住

我都有,有時會好辛苦,教又訓唔到、野又食唔落

珍珠宮

開心吸收勳章

我直性胃酸倒流兼火燒心呀,有問過醫生取葯食,但食咗一次後都係忍下算喇,始終驚對BB唔係咁好,我兩胎都係咁,仲要3、4個月已經開始,我而家都係32周,忍多個半月就解脫喇﹗

男爵府

藍眼 發表於 13-6-17 15:34
我直性胃酸倒流兼火燒心呀,有問過醫生取葯食,但食咗一次後都係忍下算喇,始終驚對BB唔係咁好,我兩胎都係 ...

醫生有冇話點樣可以舒緩下呀?

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆 smiley7x24 的帖子

少食多餐,唔好咁夜食飯,食清啲。
不過其實我食好唔多(根本食唔到多,好彩BB好吸收,我重咗15LBS),但我發覺如食油炸野或難消化的真係會影響多啲﹗

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

我35wks啦,晚晚都倒流,胃俾火燒咁,唯有同自己講,快啲訓啦唔好諗咁多

大宅

我依家38週喇,都係咁,直頭火燒心,好難頂,食多食少都係咁,不過我試過食梳打餅或者飲杯暖鮮奶,真係會舒服d

回覆 smiley7x24 的帖子

Hello smiley7x24, BB 呢個時間係頂住個準媽媽個胃,無影響胃口就好喇,每餐食少D,增加1-2 個小食時間,當BB慢慢進入盆腔,呢種不適就會減少架。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

男爵府

小食多餐,戒炸,熱氣食物。亦可睇下中醫,順便調理下。我大肚一直都有睇中醫跟,所有不適都沒有,陀得好舒服。你都可以試下

首頁

尾頁

跳至