跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無bb一日只食四餐...

我bb鍾意訓多過食...

大宅

Re: 有無bb一日只食四餐...

都唔係禁講既,我阿囝都係食4餐咋,+半餐粥/小食(唔當係正餐)。我試過食得太多餐反而令到佢好似一得閒就係食,無時間玩同,我就唔係禁鐘意。

別墅

My BB is the same & only 4 meal per day, 2 milk (8oz) + 2 congee. i'm worry before but refer his weight is OK (9.4kg for 9mths), i think it is ok

大宅

軒軒一日只食四餐。

早及睡前埋身食兩餐奶。
下午及晚上食飯仔

間中食餅乾...生果...小食等!!!
現在24lbs,下星期就10個月。

複式洋房

亞b得7.62kg... :-(

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=large]MoMo都叫做係食4餐啦, 因為佢好多時 咗覺唔肯食夜晚果餐呀 :-(

別墅

我bb都肯一日4餐奶,中午食半碗粥仔或糊仔。現在10.8kg﹝9個月﹞

別墅

孖B七月尾已經只係食四餐, 因為夜晚掛住目訓, 唔肯起身食第五餐. 佢地雖然輕磅d, 但健康就得啦!

大宅

我阿仔都係食4餐﹝2餐奶+2餐飯﹞,餐與餐之間會食d餅餅/ 面飽/ 生果。

別墅

阿囡三個月已經一日食四餐

首頁

尾頁

跳至