懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我B女爭九曰就兩個月,每餐奶食5至6安4個鐘一次,但食完夜晚六、七點個餐之後瞓,到十一、二點個餐只食2安掛住瞓唔肯食,跟住瞓到朝早五、六點先叫肚餓,請問大家我應該要由佢瞓定半夜再叫佢起身食奶好?

珍珠宮

畀面勳章

引用:我B女爭九曰就兩個月,每餐奶食5至6安4個鐘

原帖由 chingching227 於 13-06-22 發表
我B女爭九曰就兩個月,每餐奶食5至6安4個鐘一次,但食完夜晚六、七點個餐之後瞓,到十一、二點個餐只食2安 ...
初B係要攪醒佢飲奶的,我嗰時餵人奶更加要佢每兩三小時食一次。

見你一獲打你一獲

大宅

回覆 lamyungyu 的帖子

我試過整醒佢食架,不過食左兩安佢又瞓過,有時佢特登食到作嘔添呀

珍珠宮

畀面勳章

引用:回覆+lamyungyu+的帖子我試過整醒佢食架,

原帖由 chingching227 於 13-06-22 發表

我試過整醒佢食架,不過食左兩安佢又瞓過,有時佢特登食到作嘔添呀 ...
食奶粉?

如果食奶粉會飽D喎(唔洗密到餵人奶咁)。

見你一獲打你一獲

大宅

係呀!成日掛住瞓,玩嘅時間可能四、五個鐘。

珍珠宮

畀面勳章

引用:回覆+lamyungyu+的帖子係呀!成日掛住瞓,

係呀!成日掛住瞓,玩嘅時間可能四、五個鐘。
足三個月,到時呀B冇咁好瞓,眼光光要你陪天光

見你一獲打你一獲

大宅

回覆:chingching227 的帖子

唔使整醒佢架,我聽醫生講佢地睡眠好重要的,唔怕會餓親的,肚餓會自然醒的,所以千萬不用整醒佢地食奶

首頁

尾頁

跳至