夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

結婚後還有熱戀既感覺嗎?

我同我老公結左婚差唔多10年lu!我地係奉子成婚既,個仔出世之後,我發覺已經無晒熱戀既感覺了,就連感情都好似一杯清水咁淡!我真係好想搵番同我老公拍拖時既感覺!究竟點先可以?點解d男人會覺得兩個人一齊耐左,愛情就會升華到變感情?乜唔係兩個人每日肯付出少少心思,咁每日都可以有熱戀既感覺既咩?雖然生左個仔之後,我都覺得自己d溫柔唔知去晒邊?但係我都會成日想辦法去tum下我老公!佢生日我又會花盡心思去為佢慶祝,但係佢都好似無乜特別開心既反應既!到底要點樣先可以搵番熱戀既感覺呢?間中有呢d感覺都好呀!

伯爵府

Re: 結婚後還有熱戀既感覺嗎?

沒有 愈來愈唔想見到佢
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

大宅

我地識左12年, 仲有倆件, 但我仲有好愛既感覺. 佢好take care我.....點keep?? 我唸係我份人怕悶又貪靓, 成日周圍貢, 我地放假仲忙過番工, 而且我唔會比自己變做c 奶.......仲有多d錫錫會keep倒拍拖feel(如: 早上錫醒佢, 失驚無神錫下佢都得, 無原因, 鍾意錫就錫.)

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

小天使bb :

我同我老公一齊都嚟緊13年了,依家啲感情都唔錯,佢對我都好鬼熱情,成日都仲會講吓i love u同不時攬攬鍚鍚咁...
不過,我地都試過低潮時期架,果陣我真係好唔想見倒佢架,對佢又會呼呼渴渴嗰種,可能係自己湊仔辛苦有關啦...後來,細路大咗啲,有時搵家人幫手湊吓細路一陣,咪同老公拍吓拖仔囉,咁樣就都好咗啲...
不過,老實啦,我同你地一樣都10年以上啦,新鮮感實冇,大家又太過熟了,熱情變感情就一定會,但唯有係大家多啲溝通囉!

小天使bb 寫道:
我同我老公結左婚差唔多10年lu!我地係奉子成婚既,個仔出世之後,我發覺已經無晒熱戀既感覺了,就連感情都好似一杯清水咁淡!我真係好想搵番同我老公拍拖時既感覺!究竟點先可以?點解d男人會覺得兩個人一齊耐左,愛情就會升華到變感情?乜唔係兩個人每日肯付出少少心思,咁每日都可以有熱戀既感覺既咩?雖然生左個仔之後,我都覺得自己d溫柔唔知去晒邊?但係我都會成日想辦法去tum下我老公!佢生日我又會花盡心思去為佢慶祝,但係佢都好似無乜特別開心既反應既!到底要點樣先可以搵番熱戀既感覺呢?間中有呢d感覺都好呀!

複式洋房

如果我已經感覺唔到佢愛我,我點做先可以令到佢重新去愛我好呢?因為而家我真係feel唔到佢愛我了,我feel到既就只有(佢習慣左我既存在,同埋因為有2個仔)所以繼續一齊既感覺,你地可以教我做番個吸引既女人嗎?我已經26歲啦!我都唔想自己成世就只係一個師奶!我唔想睇唔到我同我老公既將來。
該用戶已被刪除

禁止訪問

伯爵府

你係咪全職湊細路?

小天使bb 寫道:
如果我已經感覺唔到佢愛我,我點做先可以令到佢重新去愛我好呢?因為而家我真係feel唔到佢愛我了,我feel到既就只有(佢習慣左我既存在,同埋因為有2個仔)所以繼續一齊既感覺,你地可以教我做番個吸引既女人嗎?我已經26歲啦!我都唔想自己成世就只係一個師奶!我唔想睇唔到我同我老公既將來。

複式洋房

我18歲生大仔,因為我係壞女孩!哈!哈!我而家多左個差唔多7個月既細仔添!我係全職湊仔架!因為我同我老公一齊之後,佢唔鍾意我出黎做野,所以我好耐都無做野了!我老公佢唔多信任我架!我試過剩係同我亞姨去街去夜左,佢都可以嬲足我幾日! :-(

大宅

我同老公結婚先年半,但感覺自從BB出世後就無熱戀既感覺喇!同佢簡直話不投機半句多,經常我講果D野諗果D野佢就會諗去另一邊,根本就配合唔到!

成日同我講唔係我鍾意點我想點就可以點,但佢根本就做緊呢D野!好多時我寧願唔見佢,對少D,唔係唔愛唔係唔想見,而係見到無意思~

我地既愛一日一日咁轉淡,一日一日變質,可能我地既婚姻都挨唔耐架喇!
最愛你的笑容

禁止訪問

複式洋房

古靈:
我有睇過你既post!雖然唔係完全感受到你既唔開心(因為我唔係同我老公d屋企人一齊住),但係我都感受到大部份,如果我係你既話,我會更加唔知點先有番熱戀既感覺!學你話齋,唔係唔愛,但係見住面都無野講既,對自己唔關心、唔體諒又唔尊重既,咁樣既關系真係好難過!我同我姑拉訴苦,話佢細佬咁既性格令到我好唔開心,佢就安慰我話我老公由細到大都唔識關心人、唔識tum人,叫我算啦!唉!咁初初識我個陣又識得緊張我、tum我?

子爵府

好媽媽勳章

其實結左婚之後...當然無拍拖個時既熱戀感覺...但係我覺得而家幾好呀...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

我都一樣, 同老公連拍拖都一齊14年. 結左婚6年, 2人世界時一路都好好, 好sweet. 但自從bb出世後, 咩都唔同晒. 我地的話提只在於bb, 唔講佢跟本無野講. 大家放工食飯後, 同bb玩一陣就瞓覺, 如果我唔主動同佢講野, 佢可以成晚都唔同我講一句野. 我初頭好介意, 亦刻意安排憑星期五2人世界, 出街食飯, 但每個星期我唔出聲佢唔會主動提出, 出都街好似唔知去邊.整整吓我亦無心去維繫, 以前佢會每日打電話比我, 若唔返屋企食飯會預先同我講, 依家咩都無, 返都屋企工人開晒飯唔見人自然知佢唔返黎食. 我都好心淡, 亦開始無為佢的冷淡而唔開心. 其實真係有d悲哀, 中間其實咩都無發生, 無鬧大交, 只不果大家的注意力放晒係亞仔度.
:cry:
小天使bb 寫道:

伯爵府

我都係咁諗,你一定要有返"自己"先得架,當然唔係叫你掉得啲細路唔理啦!!但你接觸返個社會,你自信心都會大啲,自然人都靚啲,而且少咗啲時間見,佢就可能會掛住你...
襯你仲細,快啲出嚟搵嘢做啦...如果再過多幾年就難搵了,好似我咁...

formula0106 寫道:
如果真係想有熱戀個感覺. 一定要出來做事...打扮得靚靚地!! 仲要keep 住自己有吸引力...你就會發覺老公變得好鍚你!!

[quote]
小天使bb 寫道:
[/quote]

男爵府

未結婚之前都冇乜啦,仲話結左婚之後

複式洋房

唉!我覺得你都好過我架啦!起碼你有個工人可以幫你地睇下個b,咁你可以定個時間同你老公出下街!仲有樣野都好過我,就係你老公係同你一樣將d注意力放晒落個b到,咁起碼佢會理個b!但係我老公只會將佢既時間放晒係佢自己既興趣到,一個星期已經用左5日黎返工,其餘2日佢都唔會留番俾我同2個仔既!之前我都有試過搵奶奶睇住個大仔,我同老公去街,但學你話齋,去多2、3次之後,出到街都唔知去邊好,因為佢從來唔會主動話去邊,而家有埋個細仔,就直頭理都唔理下我,放假就自己去玩,就算我要求佢同我地行下街,佢都唔係好願咁!我唔想同佢打後既日子都係咁淡如清水呀!
[quote]
雙子媽媽 寫道:
我都一樣, 同老公連拍拖都一齊14年. 結左婚6年, 2人世界時一路都好好, 好sweet. 但自從bb出世後, 咩都唔同晒. 我地的話提只在於bb, 唔講佢跟本無野講. 大家放工食飯後, 同bb玩一陣就瞓覺, 如果我唔主動同佢講野, 佢可以成晚都唔同我講一句野. 我初頭好介意, 亦刻意安排憑星期五2人世界, 出街食飯, 但每個星期我唔出聲佢唔會主動提出, 出都街好似唔知去邊.整整吓我亦無心去維繫, 以前佢會每日打電話比我, 若唔返屋企食飯會預先同我講, 依家咩都無, 返都屋企工人開晒飯唔見人自然知佢唔返黎食. 我都好心淡, 亦開始無為佢的冷淡而唔開心. 其實真係有d悲哀, 中間其實咩都無發生, 無鬧大交, 只不果大家的注意力放晒係亞仔度.
:cry:
:-(

禁止訪問

別墅

同老公一齊18年啦, 因為同居左幾年先結婚, 所以結婚時已經冇左熱戀既感覺, 但係好奇怪, 最近呢年幾反而有番戀愛既感覺...

伯爵府

我都係,可能大家實在係經歷咗太多,一齊共渡緊難關吧,所以大家會更珍惜大家...

iloveuhb 寫道:
同老公一齊18年啦, 因為同居左幾年先結婚, 所以結婚時已經冇左熱戀既感覺, 但係好奇怪, 最近呢年幾反而有番戀愛既感覺...

首頁

尾頁

跳至